Hlavní obsah
Sport

Slováci sahali po senzaci. Slavia má nyní důvod k zamyšlení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Zajano

Osmifinálová část letošního evropského šampionátu začala vyřazením obhájců titulu z Itálie, které znamená pokračování švýcarské jízdy. Největší senzace se však mohla odehrát v zápase Slováků.

Článek

Ti takřka celý zápas drželi v šachu anglického favorita, přičemž největší podíl na tom měl slávistický útočník Ivan Schranz. „Kolébka fotbalu“ utekla fotbalovému hrobníkovi z lopaty v páté minutě nastavení a na začátku prodloužení dal výsledku konečnou podobu Harry Kane. Ivan Schranz si však svými výkonu na celém šampionátu mohl říct o přestup na atraktivnější fotbalovou adresu.

Schranzův odchod – slovenské loučení se šampionátem

Ve 25. minutě zápasu se Ivan Schranz stal slovenským národním hrdinou. Dlouho to vypadalo, že zůstane jediným střelcem tohoto osmifinálového duelu, což by vedlo k jedné z největších senzací celého šampionátu. Hrdý Albion však nakonec ukázal, že je třeba hrát až do závěrečného hvizdu. Anglické vystoupení bylo terčem kritiky, ale nyní už si na něj žádný Angličan nevzpomene a všichni fanoušci už se nyní těší především na sobotní čtvrtfinálové vystoupení se Švýcarskem, do něhož půjde Anglie opět v roli favorita.

Ivan Schranz byl všemi slovenskými fanoušky oslavován jako velký fotbalový hrdina a ve třetí minutě nastavení opustil hřiště za bouřlivého potlesku, který si patřičně užíval. Několik okamžiků po tomto střídání však přišel Bellinghamův gól, který poslal zápas do prodloužení. Z této nepříjemné facky se již tým trenéra Calzony nevzpamatoval a Anglie hned na začátku prodloužení dala výsledku očekávanou podobu.

Jak se změní Schranzova pozice v Edenu?

Ivan Schranz je nyní oprávněně považován za největší slovenskou hvězdu v rámci tohoto šampionátu. Patrně velmi rychle zapomněl na své zdravotní problémy z ligového jara. Především díky vystoupení slovenské reprezentace na evropském šampionátu bude na tuto sezonu vzpomínat jako na tu možná nejpovedenější ve své dosavadní kariéře. Během posledních dnů v Německu dokázal bratislavský rodák zapomenout na to, že si s pražskou Slavií opět nesáhl na mistrovský titul.

Když se podíváme na jeho celkovou klubovou bilanci v nedávno skončené ligové sezoně, vzpomeneme si na to, že se pohyboval většinou na hraně základní sestavy a lavičky náhradníků. Do toho mu na jaře zkomplikovalo situaci také zranění. Trenérský štáb sešívaných jeho vystoupení na evropském šampionátu jistě velmi pozorně sledoval. Dozajista se teď těší na to, až s ním bude mluvit o jeho pozici před další sezonou. Ivan Schranz je v Edenu již tři roky, ale nebylo mu dosud dopřáno pomazlit se s mistrovským titulem. Jeho nadřízení s ním budou muset probrat nejen cíl do nového ročníku, ale také celkovou slávistickou vizi. I to může mít vliv na případnou změnu dresu. Tento scénář nyní skutečně nelze brát jako nereálný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz