Hlavní obsah
Sport

Slovácko sa súdí: Furt to jaksi nejde. Kozák se jeví dobře. Vecheta v Karviné. A co kauza Kalabiška?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Slovácko v posledním ligovém kole uvítalo na svém trávníku pražskou Bohemku. První poločas se nesl ve znamení opatrnosti. Ve druhém na to Slovácko šláplo a hru osvěžila hlavně hra Matěje Kozáka. Klub ovšem opouští útočník Filip Vecheta.

Článek

A co Kalabiška? Někdo evidentně lže. Je to Petr Pojezný, Kalabiška nebo jeho agent? No aspoň, že to nejsme my.

Zápas s Bohemkou byl docela nuda. Kdy už si zakřičíme „Goooool“?

Na domácí zápas s Bohemkou jsem se docela těšil. V Uherském Hradišti Slovácko docela umí a mělo co napravovat po prohře v Mladé Boleslavi. Ruku na srdce, tam se moc nepředvedlo a Bolka nás přehrála na všech frontách. Reparát byl tedy jasný – vykrást klokanům kapsy a poslat je s brekem domů. Bohužel v prvním poločase tomu nic nenaznačovalo. Až na světlé výjimky se hrálo spíš na bránu domácích a vlastně můžeme jen děkovat tomu, že Klokani nedokázali ani jednou vystřelit na bránu. Slovácko jednoznačně tahalo za kratší provaz. Taky jsem moc nepochopil změny v sestavě. Blahút a Sinyavskiy (dva nejběhavější hráči), kteří byli nejvíce vidět v obou předchozích zápasech, seděli na lavičce. Ale domácím dělal na trávníku radost Milánek, kterému to furt běhá jak zamlada a s nímž měla Bohemka hodně potíží.

Ve druhém poločase si v prvních pěti minutách Slovácko vytvořilo dvě super šance. Hned z šatny na Klokany vletělo, jako by se rozdávaly koláčky i slivovica zadarmo a zápas nabral daleko zajímavější tempo. Velmi viditelné pak bylo střídání Matěje Kozáka do útoku. Ten kluk si prostě umí najít místo. Jeho poziční hra je daleko lepší než třeba u Cicilii, kterého nahradil. Nechybělo moc a mohl dvakrát skórovat. Nasazení má skvělé. Snad to bude konečně ten útočník, na něhož Slovácko čeká už tři roky. V podstatě od odchovu Vaška Jurečky totiž v útoku není nikdo, kdo by stabilně dával góly. Bohužel se však domácí gólu nedočkali a závěrečný hvizd uzavřel zápas nejnudnějším skóre 0:0. Po třech kolech má Slovácko na kontě 2 body a přesně nula vstřelených branek. Tož snad to v Pardubicích konečně prolomí.

Vecheta odchází do Karviné. Přijde ještě někdo místo něj? Fantazie fanoušků pracuje naplno.

O odchodu Filipa Vechety do Karviné se mluví už pár týdnů. Své prsty v tom má i Slavie, která s nákupem mladého útočníka Karviné pomohla výměnou za předkupní právo. Karviná by si totiž jen těžko mohla talentovaného hroťáka dovolit. Skloňuje se částka kolem 12 milionů. Každopádně to kupodivu nezvedlo v kruzích fanoušků Slovácka žádnou vlnu nevole. Ta se obvykle objeví, když z klubu odchází mladý a perspektivní hráč. Nicméně do srdcí fanoušků se Filip moc dobře nezapsal. Bohužel jeho výkony na hřišti byly (slušně řečeno) slabé. Mnohdy si přišel zápas odchodit a jakékoliv nasazení nebo zájem se pohybovaly na bodu mrazu. Zcela otevřeně jsem slyšel i názory ve stylu „No konečně je pryč.“. Mně osobně by nejvíc naštvalo, kdyby se v Karviné rozehrál. Já mu v novém působišti přeju jen to nejlepší a mnoho zdaru.

Otázkou potom je, jestli za něj bude Slovácko hledat náhradu. Momentálně má v útoku Ciciliu, kterého často trápí zranění. Dále pak Kvasinu, jenž se jeví herně podobně jako Vecheta – čili nijak. A pak nově Matěje Kozáka, na němž by to postavit určitě šlo. Minimálně podle toho, co předvedl po svém střídání a podle toho, jak pak hra Slovácka ožila.

Skloňuje se třeba jméno Jakuba Řezníčka ze Zbrojovky. Byť by to bylo zajímavé oživení, nemyslím si, že to dopadne. Na honu za ním je i Dukla a Budějovice. Pokud bude mít Slovácko zájem, může bodovat především lokalitou – z Brna do Hradiště je to asi hodinka cesty.

Úplnou fantazií je pak hostování Vaška Jurečky. Byť byl dvakrát po sobě nejlepším střelcem ligy, nemá teď nic na Slavii jisté a spíše sedí na lavičce. Upřímně ale pochybuju, že by se vrátil na Slovácko. Jeho ambice budou jistě větší a mimo hranice naší malé kotliny.

Kauza Kalabiška, aneb někdo prostě kecá.

Ještě se chtě nechtě musím vrátit ke svému předchozímu článku o Honzovi Kalabiškovi. Ten docela zčeřil vodu. Nejen, že se k tomuto tématu vyjádřila i Kaliho manželka, ale sám Kali se pak v rozhovoru pro Slovácký deník vyjádřil, že tvrzení v mém článku jsou lži. Agent si prý o žádnou provizi neřekl a ani se s panem Pojezným nesetkal. Vedení s ním nekomunikovalo a podobně. Každopádně v rozhovoru byl zmíněn právě můj článek, proto tato reakce. Původně jsem vůbec nečekal, že tahle informace tolik rozčeří vodu. Nicméně za pravdu mi dalo následné vyjádření pana Pojezného, taktéž pro Slovácký deník. Takže jak se říká u nás na Slovácku: „Někdo prostě kecá“.

A máme tu tři strany – Petra Pojezného, Kaliho a jeho agenta. Já nejsem soudce ani porota, abych to rozhodl. Ve výsledku se totiž bavíme o jediném – chyba v komunikaci byla a je jedno, na čí straně. Klub přišel o velkého srdcaře, univerzála a momentálně i hráče, který má na kontě dva góly a jednu asistenci ve třech zápasech. Zatímco Slovácko ještě gól nedalo. Kali sám pak určitě chtěl dohrát kariéru v Uherském Hradišti a stěhování do Pardubic pro něj nebude nic příjemného. Má tady zázemí a domov. A chtěl tady i zůstat.

Tahle celá taškařice podle mého nemá vítěze, jen poražené.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz