Hlavní obsah
Sport

Slovan Bratislava ladí kádr. Přichází tři „zrádcové“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Slovan Bratislava má jasný úkol. Vzhledem k událostem minulé sezóny, kdy neměl dostatečně široký kádr na 3 soutěže, musí tým zlepšit. V dosavadním přestupovém období je extrémně aktivní.

Článek

Zatím jsou potvrzené a klubem představeny tři posily a každou chvíli by měly přicházet další. Dosavadní příchody jsou však poměrně specifické. Ve všech třech případech se jednalo o hráče, kteří působili v klubu, který Slovan považuje za rivala.

Slovan lovil v Trnavě i v Dunajské Stredě

Přestup mezi kluby, které si navzájem nevycházejí, je vždy specifický. Slovan si na tom však v dosavadním přestupovém období prakticky zakládá. Prvním příchodem byl Řek Kyriakos Savvidis ze Spartaku Trnava. Vzhledem k tomu, že v bratislavském klubu jsou lídři zálohy již služebně starší fotbalisté, bylo jasné, že se bude hledat náhrada. A hráč, který je v rámci slovenské ligy ověřený ve dvou klubech, je jistě skvělou možností. Savvidis byl v Trnavě hvězdou a patřil mezi klíčové hráče při dvou triumfech ve slovenském poháru, kde Spartak porazil právě svého věčného rivala. Nyní však tento záložník bude hájit barvy týmu, který ve finále již dvakrát porazil.

Panamský univerzál César Blackman zase přišel z konkurenční Dunajské Stredy, která jen před pár týdny prohrála se Slovanem souboj o ligový titul. Opět se jedná o fotbalistu, který je ve slovenské lize ověřený, neboť ve svém dosavadním klubu odehrál přes 100 zápasů v šesti sezónách a také je pravidelným reprezentantem své země. V poslední době byl využíván spíše v ofenzívě, ale jelikož klub z hlavního města opustil pravý obránce Jurij Medvedev, dá se očekávat, že nová posila zaujme právě tuto pozici.

Posílení i od zahraničního rivala

Rivalství, které Slovan má, neplatí pouze v rámci Slovenska. Jedním z rivalů ze zahraničí je Rapid Vídeň, ze kterého přichází na Slovensko stoper Kevin Wimmer. Tento hráč je ověřený i v Premier League, kde nastupoval za Tottenham a Stoke City. Po odchodu Abeny by se tak mělo jednat o náhradu do defenzivy. Pokud si o tomto hráči chcete přečíst více, věnovali jsme mu celý předchozí článek.

Dalším přestupem, který sice ještě není oficiálně potvrzený, ale srbská média to berou jako jasnou věc, je hostování kanadského brankáře Milana Borjana. Ten je dlouhodobě brankářskou jedničkou v Crvené Zvezdě Bělehrad a dokonce reprezentoval Kanadu na nedávném mistrovství světa. Tímto to určitě nemusí končit. Kádr zdaleka není úplně rozšířený, protože se spekuluje i o odchodech Andrého Greena nebo Vernona de Marca. Stejně tak je stále nejisté, zda bude pokračovat Gruzínec Giorgi Čakvetadze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz