Hlavní obsah
Sport

Slovan Bratislava má obrovské problémy v útoku. Stihne to napravit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Slovan Bratislava přes mnoho posil a skvělou přípravu nezačal sezónu ideálně, když v prvním předkole jen remizoval s absolutním outsiderem FC Swift Hesperange. S vráskami v obličeji však může být také kvůli situaci v útoku.

Článek

Klub nedokázal udržet Čakvetadzeho, pro kterého zatím nepřišla náhrada. Podle posledních zpráv by měl tým opustit i nejdéle sloužící hráč, Aleksandar Čavrič. Ten je podle ruských médií na cestě do ruské ligy. Slovan tak musí začít urychleně jednat, neboť času je málo.

Slovan nedotáhl Taiwu, zmínka o Polievkovi

Dlouhou dobu se mluvilo o příchodu Abdulrahmana Taiwy, který v minulé sezóně podával fantastické výkony v dresu Trnavy. Přestup vypadalo, že je téměř jistý, ale nakonec se vše otočilo a nigerijský útočník posílil lotyšskou Rigu. Téměř od minulé sezóny se také masivně spekulovalo o příchodu Róberta Polievky, který se v dresu Banské Bystrice ukazuje ve fantastickém světle. Ani v tomto případě však nelze říci, že by Slovan byl na dobré cestě k podpisu smlouvy.

Uplynulý zápas ukázal, že bratislavskému klubu chybí v útoku nápaditost, neboť jediný přesný zásah přišel z přímého kopu Vladimíra Weisse ml. V minulém roce měl slovenský mistr v ofenzívě takovou sílu, že Jaromír Zmrhal často musel hrát na levém obránci. Nyní je však situace odlišná. Malik zatím nepřinesl požadované zlepšení útoku, jak se očekávalo, a zmínění Zmrhal s Barseghyanem zklamali v posledním zápase. Samozřejmě je předčasné hodnotit výkonnost týmu po jednom zápase. Nicméně, trápení v ofenzívě je zjevné. Odcházející Čavrič by měl klubu pomoci alespoň v odvetě před svým odchodem. To však nic nemění na skutečnosti, že klub musí jednat z hlediska posílení útoku.

Jako alternativy se mohou jevit ještě Adler da Silva, který však dlouhodobě nepodával očekávané výkony. Stejně je na tom i Sharani Zuberu. Po příchodu z Dunajské Stredy zatím nesplnil to, co se od něj očekávalo. Nejistý je také osud Ivana Šaponjiče. Ten se sice vrátil z hostování v Turecku, ale zatím se nezdá, že by měl najít místo zpět v základní sestavě. Ukazuje se tedy, že Slovan má v ofenzívě poměrně dost alternativ. Většina hráčů však není ve formě, kterou bychom od nich očekávali.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz