Hlavní obsah
Sport

Slovan Bratislava schytal další debakl. Pořád si však užívá být účastníkem Ligy mistrů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution 2.0/Bratislavská župa

Belasí nemají v rámci slovenské ligy ve zvyku často prohrávat a už vůbec ne vysoko. V Lize mistrů to ovšem funguje jinak. Nejdříve vysoká prohra 1:5 se Celticem, nyní další v zápase s Manchesterem City.

Článek

Obě prohry o čtyři góly, ale ta druhá je přece jen trochu přijatelnější. První vysoká porážka přišla s mužstvem, které následně zakusilo totéž v zápase s Dortmundem. Manchester City je jeden z nejlepších klubů na světě a jakákoli spojitost se Slovanem a výhrou, byla velmi nepravděpodobná.

Slovan zvítězil už když se kvalifikoval

Dvě prohry se skóre 1:9 nejsou pozitivní v žádném případě, a to i bez ohledu na to, kdo byl soupeřem. Přece jen, Slovan si už nemůže nijak pohoršit. Jen za kvalifikaci obdržel peníze, které tvoří jeho dva roční rozpočty. Takže bez ohledu na to, zda nějaký bod ještě získá, nebo zda vůbec ještě skóruje, už takhle prakticky vyhrál. Všechno další už bude jen navíc. Ať už peníze nebo body.

Jiná věc jsou fanoušci, které sice potěší, že klub se může díky financím zlepšit, ale stále chtějí vidět svůj klub skórovat a vyhrávat. Je však třeba férově uznat, že City bylo skutečně soupeřem z úplně jiné galaxie. Průběh zápasu to jasně ukazoval. Slovan měl sice obrovskou šanci v úvodu utkání. Kdo ví, jak mohl průběh zápasu vypadat, kdyby ji proměnil. Ve zbytku klání však soupeř jasně dominoval a až na pár polo šancí se Slovan k ničemu nedostal. Dokonce ani nevystřelil na bránu. Pochválit lze určitě brankáře Takáče, jenž sice čtyřikrát inkasoval, ale svými zákroky zabránil tomu, aby byl debakl ještě výraznější.

Poslední Weissův zápas?

Pep Guardiola na pozápasové tiskové konferenci prozradil, že Vladimír Weiss ml. mu řekl, že to byl jeho poslední zápas v kariéře. Fotbalista, který začínal svoji dospělou kariéru právě v dresu City, se může s fotbalem na hráčské úrovni rozloučit symbolicky právě s tímto mužstvem. Už na předzápasové tiskové konferenci byl hráč velmi emotivní, a dokonce se rozbrečel. Během střídání mu zase tleskal celý stadion a objímal se s každým členem týmu. To, že Weiss ukončí kariéru ve Slovanu v této sezóně, prozradil už dříve. Fanoušky však může šokovat, že to bude během rozjeté sezóny. Zatím však nic nebylo potvrzeno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Vladimír Weiss mladší
Vladimír Weiss starší

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz