Hlavní obsah
Sport

Slovan buduje tým snů. V jeho hledáčku jsou Rodák nebo Šporar

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution 2.0/Bratislavská župa

ilustrační fotografie

Zdá se, že Slovan Bratislava vůbec nechce přestat. Do týmu už přivedl Róberta Maka, vrátil se Jurij Medveděv a přišel i hráč, který ho před rokem vyřadil z předkola Evropské ligy v dresu Arisu Limassol, Július Szöke.

Článek

Zdá se však, že mistr posledních šesti ročníků s posilami nekončí. Do týmu by rád přivedl zpět klubovou legendu Andraže Šporara. Navíc po odchodu Borjana má problém na brankářském postu. Tento problém by mohl vyřešit Marek Rodák. Ten je po skončení smlouvy ve Fulhamu volný.

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Šporar by byl logickou výjimkou

Mnoho klubů, a Slovan není výjimkou, se často spálí, když přivede hráče, který už v něm úspěšně působil a pak se vrátil. Často se stává, že tento hráč nesplní očekávání a nedosáhne úrovně, na které byl během svého prvního působení. Některé obavy jsou zřejmé a i v případě hráče jako Šporar se něco takového může stát. Je však také důležité si uvědomit, že Slovan od jeho odchodu neměl jediného střelce, který by se jeho číslům alespoň přiblížil. Také Aleksandar Čavrič, který byl až do svého odchodu nejlepším střelcem týmu, loni klub opustil. Šporar je také nejdražším hráčem, který kdy opustil slovenskou ligu. Takže i kdyby se jeho návrat nepovedl, Slovan by nakonec o peníze nepřišel. Za předpokladu, že jeho příchod nebude stát vyšší částku.

Rodák dovedl Fulham dvakrát do Premier League. Nikdy ale nedostal důvěru

Příběh, který Marek Rodák zažil ve Fulhamu, je poměrně známý. Po mnoha letech, kdy chodil po hostováních, se v sezoně 2019/20 konečně dostal do základní sestavy týmu. Hned tato sezona byla úspěšná, protože s týmem postoupil do nejvyšší anglické soutěže. Následovalo však hořké vystřízlivění. Klub ho nepodržel na pozici brankářské jedničky a na jeho místo přišel gólman Areola. Následoval sestup do druhé ligy. Tam Rodák opět podával výborné výkony a klub opět postoupil. Bohužel se stejná situace opakovala a ani po úspěšném postupu se slovenský brankář na pozici brankářské jedničky neudržel.

Tentokrát přišel pro změnu Němec Bernd Leno a Rodák byl opět dvojkou. Přestože v sezóně 2022/2023 odehrál ještě dva zápasy v Premier League, v minulém ročníku se do branky už nepodíval. V klubu tak končí a jeho další kroky jsou nejasné. Slovan by však mohl být ideální volbou. Bratislavský klub potřebuje brankáře a 27letý hráč potřebuje chytat. Slovan by mu mohl nabídnout návrat domů, pozici hlavního brankáře, ale také možnost zahrát si evropské soutěže, které v posledních letech pravidelně hraje. Záleží jen na hráči, zda dá bratislavskému klubu šanci.

Róbert Hložka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz