Hlavní obsah
Sport

Slovan Liberec hlásí posily a začíná se připravovat na novou sezonu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jaroslav Appeltauer / FC Slovan Liberec

I Slovanu Liberec už začíná letní příprava na novou sezonu v naší nejvyšší fotbalové soutěži. Budou se jí účastnit čerstvé posily, můžeme se těšit i na další zajímavý marketingový obsah díky příchodu specifického ambasadora.

Článek

Od příchodu nového majitele Ondřeje Kanii uplynulo několik měsíců. Fanoušci severočeského klubu už mohou vidět řadu zajímavých změn či inovací, největší pozornost ovšem bude směřována zejména na příští sezonu.

Posily Icha či Koželuh

Slovan Liberec už oznámil několik posil. Dominik Plechatý proměnil své hostování v přestup. Do týmu přišel i Marek Icha, jenž se s trenérem dobře zná ze svého hostování v Pardubicích. V nich se prezentoval jako velice kvalitní hráč, který před sebou jednoznačně má perspektivní budoucnost. Dvaadvacetiletý defenzivní záložník byl sice kmenovým hráčem Slavie, v ní se ovšem neprosadil. Vlastně ani moc nedostal možnost, což je možná trochu škoda. Pražský klub ho neváhal pustit do Liberce, aniž by se nějak pokusil zapracovat ho do vlastních řad.

Další čerstvou posilou je Josef Koželuh a jeho příběh je vlastně dost podobný. Ačkoliv oficiálně patřil Viktorii Plzeň, za A tým Západočechů si nikdy nezahrál. Naposledy v sezoně 2020/2021 působil v plzeňské rezervě, od té doby cestoval po hostováních. Zahrál si ve Viktorii Žižkov, Chrudimi a naposledy ve Zbrojovce Brno. S trenérem Radoslavem Kováčem se zná z reprezentace U18, kde působil jako asistent.

Ambasadorem streamer Agraelus

V neposlední řadě přišla posila i na pozici více marketingovou. Ambasadorem se totiž stal jeden z významných českých streamerů, rodák z Liberecka Vojtěch „Agraelus“ Fišar. Jednoznačným cílem má být posun značky Slovan Liberec mezi mladší generaci, kterou by pod Ještědem rádi přivítali i na fotbalovém stadionu. Prostřednictvím videí má společně se svým parťákem Radovanem ironickou formou ukazovat některé reálné kroky či rozhodnutí klubu. Rozhodně velice zajímavý projekt, který by do budoucna mohl být inspirací i pro ostatní kluby.

Příprava v Česku i Rakousku

Ale pojďme se už podívat i na přípravu Slovanu Liberec, která začala v pondělí 17. června. Úvodní utkání si klub odbude o několik dnů později. V sobotu 22. června se utká v Hrádku nad Nisou s druholigovým Varnsdorfem.

Následující týden v pátek 28. června a sobotu 29. června se liberečtí hráči střetnou v rámci turnaje odehrávajícího se v Benátkách nad Jizerou nejdříve s Chrudimí a druhý den buď s Mladou Boleslaví nebo Varnsdorfem o třetí nebo první místo. Jedná se XI. ročník turnaje O pohár starosty města aneb Memoriál Jaroslava Krále. Na místě bude i doprovodný program pro děti či občerstvení.

Následovat budou tři utkání v rámci soustředění v Rakousku. Nejdříve se liberečtí střetnou 5. července s týmem Universitatea Kluž, kteří hrají nejvyšší rumunskou soutěž. A zmínit musíme alespoň jednoho jejich hráče, jehož jméno vám možná bude něco říkat. Alexandru Chipciu si totiž zahrál jednu sezonu i v pražské Spartě. Mimo to působil i v týmech CFR Kluž či FCSB. V minulé sezoně měl přitom poměrně dobré výsledky, když vstřelil pět branek a připsal si i čtyři asistence.

Následovat bude zápas s maďarským týmem Debrecen, který skončil v předcházejícím ročníku tamní OTP Bank Ligy na pátém místě. Jedním z nejproduktivnějších hráčů tohoto týmu byl přitom sedmatřicetiletý Balazs Dzsudzsak, jehož jste mohli před více než čtrnácti lety vidět i v holandském týmu PSV Eindhoven. Klub dokázal od roku 2004 vyhrát hned sedmkrát Maďarský šampionát a zahrál si i Ligu mistrů nebo Evropskou ligu.

Závěrečný zápas přípravy bude s dalším maďarským týmem Puskas Akademie. Ten se v nejvyšší soutěži Maďarska umístil na třetí příčce. Má přitom druhý nejmenší stadion tamního šampionátu s kapacitou pouhých 4500 lidí.  Hlavním trenérem je bývalý slovenský fotbalista Zsolt Hornyak. Na soupisce můžete najít i českého hráče Jakuba Plška, který v minulosti řadu let působil v Sigmě Olomouc a jeho krajana Patrizia Stronatiho, který má na svém kontě i několik reprezentačních startů.

Do Evropských pohárů se Slovan Liberec neprobojoval, bude se tak o to více soustředit na domácí soutěž. Vybojování šance o hraní v Evropě je ostatně jeden z hlavních cílů klubu do nadcházející sezony.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz