Hlavní obsah
Sport

Slovan o krok blíž k Lize mistrů. Potěšil výkon i návštěva

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution 2.0/Bratislavská župa

Už před samotným zápasem, který odehrál Slovan s Apoelem, bylo mezi fanoušky velké nadšení. Los totiž rozhodl, že v případě postupu by byl soupeřem Slovanu jeden z dvojice Midtjylland-Ferencváros.

Článek

První jmenovaný sice není až tak atraktivní, ale mistr Maďarska je jiný případ. Historický rival by se mohl teoreticky setkat s mistrem Slovenska v přímém boji o skupinu Ligy Mistrů. Ferencváros však první zápas nezvládl. Naopak Slovan je po vítězství 2:0 velmi blízko postupu.

Slovan hnaný snahou o odvetu

Zápas s Apoelem je poměrně specifický. Slovan nemá nejlepší zkušenosti s mužstvy z Kypru. V minulé sezóně hrál bratislavský klub play-off zápas o Evropskou Ligu, jeho soupeřem byl kyperský Aris Limassol. Na domácí půdě úřadující slovenský mistr zvítězil 2:1, ale v odvetě prohrál ostudně 6:2. Musel se tak spokojit jen s Konferenční Ligou. Další zklamání při konfrontaci s Kypeřany přišlo ještě v sezóně 2011/2012, kdy se Slovan setkal právě s Apoelem. Rovněž se jednalo o třetí předkolo Ligy Mistrů. Na hřišti soupeře slovenský zástupce uhrál remízu, ale na domácí půdě mu podlehl 0:2. Apoel právě tehdy zažil životní sezónu, jelikož jeho cesta se po postupu přes bratislavské mužstvo nezastavila. Pokračovala až do čtvrtfinále Ligy Mistrů, kde ji ukončil pozdější mistr Real Madrid.

Slovan měl tedy soupeři co vracet a zatím obstál na výbornou. Z domácí půdy si nese vítězství 2:0. Zajistil si ho vlastní brankou soupeře a následně výstavní střelou Róberta Maka, která skončila v pravém horním rohu soupeřovy brány. I příznivci klubu cítí, že tohle může být velká sezóna. Slovan potřebuje uspět už jen ve třech zápasech, aby se dostal do skupiny Ligy Mistrů. S plným vědomím toho, že v následujícím zápase bude mít dvoubrankové vedení. Dobrý pocit vzbuzuje i kádr, kterým klub disponuje. Ten je tak nabitý, že několikanásobný reprezentant a účastník dvou Mistrovství Evropy Robert Mak zůstal jen na lavičce a do zápasu nastoupil až na závěr, kde byl nakonec klíčovým hráčem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz