Hlavní obsah
Sport

Slovan si zajistil postup. Bojuje o první místo ve skupině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution 2.0/Bratislavská župa

Slovan Bratislava si podruhé za sebou zahraje vyřazovací část evropské soutěže. Po výhře nad Klaksvíkem ji má zpečetěnou už před posledním zápasem ve skupině.

Článek

Je vůbec prvním týmem, který dokázal tohoto soupeře porazit na jeho vlastním stadionu. Ve skupině se to nepodařilo Ferencvárosi, Häckenu, Molde, Tiraspolu, a dokonce ani Lille a Lublani. Slovan má navíc možnost bojovat o první místo v posledním kole, i když už ho nebude mít ve svých rukou.

Umístění na prvním místě ve skupině by znamenalo výhodu nasazení v pozdějších kolech play-off. Pro Slovan by to znamenalo odehrát o dva zápasy méně a vyhnout se o jedno riziko vyřazení méně. V posledním zápase skupiny si ho však sám zajistit nemůže. Musí porazit Lublaň a zároveň doufat, že Lille klopýtne v posledním utkání proti Klaksvíku. Důležité však je, že Slovensko na jaře po roce opět uvidí svůj klub v evropských pohárech.

Slovan je prvním evropským týmem, který Klaksvík na jeho stadionu porazil

Slovanu stačila k zajištění postupu i remíza. Důležité však bylo vítězství, které bratislavskému klubu udrželo naději na první místo. Zápas měl podobný průběh jako ten v Bratislavě. Soupeř skóroval jako první. V obratu se však projevila velikost hráčů. Zkušený Juraj Kucka už v reprezentačních zápasech ukázal, že s přibývajícím věkem neztratil nic ze svých schopností. Dominoval ve středu pole, ale dokázal pomoci i útoku. Střelci branek a Čavričovi se v tomto zápase nedařilo, ale oba si připsali asistenci u Kuckových gólů.

Soupeř z malého městečka na Faerských ostrovech celou sezonu ukazuje, že i když většina jeho hráčů nemá ani profesionální smlouvy, jejich fantastická mentalita je dostala tam, kde jsou teď. Celý klub má roční rozpočet jen kolem 1,5 milionu eur, tedy necelých 40 milionů Kč. Během této evropské pouti si však vydělali už čtyři miliony eur. V posledním zápase proti Lille tak budou mít šanci nejen pomoci Slovanu, ale také tyto zisky případně navýšit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz