Hlavní obsah
Sport

Slovensko může hrát s elitou. Ukázalo to proti Portugalsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Slovensko hrálo proti Portugalsku fantasticky. Je vůbec prvním týmem kvalifikační skupiny J, který proti tomuto soupeři dokázal skórovat. A podařilo se mu to hned dvakrát.

Článek

I když výsledek 3:2 pro domácí Portugalce, za kterým stojí především dva góly Cristiana Ronalda, určitě netěší, výkon ukázal, že Slovensko má potenciál být v budoucnu silné. Soupeř, ačkoliv měl navrch, se musel o vítězství strachovat až do konce zápasu, stejně jako tomu bylo v prvním vzájemném utkání. Silnější soupeře sice zatím Slovensko neporazí, ale může je porazit v blízké budoucnosti. A pokud prohraje, bude to se ctí. Ten nejdůležitější zápas ale Slováky teprve čeká.

Portugalsko bylo jasným favoritem. A musíme říct, že první poločas tomu opravdu odpovídal. Domácí byli ve všem lepší a Slovensko nestíhalo. Do kabin se šlo za stavu 2:0 a zdálo se, že druhý poločas bude jen povinností. Pak se ale něco změnilo. I když byli Portugalci stále jasně lepší, ukázalo se, jak je Slovensko silné, pokud jeho klíčoví hráči podají zodpovědný výkon. Nejprve se po dalekonosné tečované střele prosadil Dávid Hancko, a potvrdil tak svou fantastickou formu. Škoda jen, že Ronaldo svým druhým zásahem okamžitě vrátil soupeři dvoubrankové vedení. Na skvělé období ve své kariéře navázal gólem také Stanislav Lobotka. Slováci sice nedokázali vyrovnat, ale je dobrým znamením, že se soupeř takového kalibru trápil.

Dúbravka si říká o šanci na klubové úrovni

Přestože je Martin Dúbravka v reprezentaci jasnou jedničkou a Slovensko s ním může vždy počítat, v Newcastlu je stále jen brankářskou dvojkou. Takové výkony jako proti Portugalsku by však mohly i v klubu trochu zamíchat kartami. Portugalci sice třikrát skórovali, ale šancí měli mnohem více a nebýt Dúbravky, skóre by bylo daleko vyšší. Bývalý brankář Sparty Praha přiváděl útočníky z Pyrenejského poloostrova k zoufalství. Za stavu 3:2, kdy potřebovali zápas definitivně rozhodnout, Dúbravka pochytal takové šance, kdy šlo spíše o to, kdo dá gól, než zda gól vůbec padne. Takový výkon může Slovákovi pomoci vylepšit jeho současnou situaci v klubu.

Slovensko čeká nejdůležitější střetnutí s Lucemburskem

Když Slovensko v úvodním zápase kvalifikace s Lucemburskem pouze remizovalo, vypadalo to na katastrofální začátek a nic dobrého se nepředpokládalo. Situace je však zcela jiná. Lucembursko všechny překvapilo. Zatím nepoznalo porážku s nikým jiným než právě s Portugalskem, které už vyhrálo proti všem. I když v posledním zápase s Islandem Lucemburčani pouze remizovali, situace pro nás není jiná. Do konce kvalifikace zbývají tři zápasy a ten další, který Slovensko čeká, je právě s Lucemburskem. Slovensko má dvoubodový náskok, a pokud by vyhrálo, bylo by opravdu blízko postupu na závěrečný turnaj. V této situaci by stačilo mít v posledních dvou zápasech lepší skóre díky lepším vzájemným zápasům. Pokud předvedou Slováci výkon jako ve druhém poločase, mohou tohoto soupeře určitě porazit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz