Hlavní obsah
Sport

Slovensko postupuje! Cesta do osmifinále radostná nebyla

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Zajano

Slovensko může slavit. Po neúspěšném pokusu na minulém mistrovství Evropy se jim podařilo postoupit ze skupiny.

Článek

Stalo se tak po remíze s Rumunskem, přičemž oba týmy věděly, že jim k postupu stačí zisk bodu. Možná proto vypadaly poslední minuty tak, jak vypadaly, a možná také proto může mít tento způsob postupu určitou pachuť.

Slovensko si postup zasloužilo a musí ho oslavit

Tvrdit, že si Slovensko nezasloužilo postup jen proto, že nechtělo v závěru zápasu s Rumunskem riskovat, což soupeři vyhovovalo, není správné. Slováci dokázali porazit favorita skupiny Belgii, která se o postup musela strachovat až do konce skupinové fáze. Kromě druhého poločasu proti Ukrajině navíc Slováci podali dobrý a kompaktní výkon v celé skupině. Získali tak dostatek bodů a postupové místo. Tím to všechno začíná a končí a nic víc není možné. Buď tým postoupí, nebo nepostoupí, a Slovákům se postup podařil. A i když se to někomu nemusí líbit, každý z fotbalistů v čele s trenérem si zaslouží pochvalu. Dovedli svůj tým k postupu a to je to jediné, na čem záleží.

Obavy před zápasem s Anglií

Obavy z našeho soupeře jsou pochopitelné. Jedná se o kvalitní tým plný elitních fotbalistů. I když momentálně nepředvádějí oslnivé výkony, přesto postoupili z prvního místa ve skupině. Je také zvykem, že vypočítavost se nikdy nevyplácí, ale to je spíše jen psychická stránka, se kterou se hráči musí před zápasem vypořádat. Ale také nemáme v týmu příliš široké možnosti.

Slovensko hrálo prakticky stále se stejnou základní jedenáctkou. Kromě startu Dávida Strelce v zápase s Rumunskem, který nahradil Róberta Boženíka, se nic nezměnilo. Angličané jsou na tom podobně, ale jejich kádr je výrazně mladší než tým Francesca Calzony. Také jsme zatím neměli příliš štěstí na náhradníky. Málokdy se stalo, že by hráč, který přišel z lavičky, dokázal nějak změnit zápas tak, jak by si národní tým přál. Nicméně i když se Anglie jeví jako nesmírně silný soupeř, ve hře bylo i Španělsko, které zatím dokázalo předvést kvalitní fotbal. Výkony Anglie ve skupině nebyly ideální, a tak budou Slováci doufat, že i když se tento soupeř nedá porazit vždy, určitě se dá alespoň porazit.

Róbert Hložka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz