Hlavní obsah
Sport

Slovensko šokovalo Belgičany. Začátek jako z říše snů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Zajano

Slovensko má, stejně jako na minulém turnaji, fantastický úvod. Dokázalo porazit favorizovanou Belgii.

Článek

Diváky nabudilo už skvělým výkonem v přátelském utkání s Walesem, ale úvod EURA byl ještě krásnější. Slováci porazili favorita skupiny, byť s pomocí VAR, a mnozí hráči ukázali, čeho jsou skutečně schopni. Vstup do turnaje se vydařil nad očekávání.

Složení skupiny, ve které je Slovensko, mu dávalo naději. Přestože v ní figurují favorizovaná Belgie a Ukrajina s mnoha hvězdami, ta spolu s Rumunskem nemá s podobnými turnaji příliš zkušeností. Očekávalo se tedy, že by Slováci proti nim mohli získat nějaké body. Naši sousedé však hned na začátku všechny šokovali. Nečekali, až přijdou zápasy s méně favorizovanými týmy, a už proti Belgii šli do všeho naplno. Tým s hvězdami jako De Bruyne a Lukaku zaskočili.

Hráči ukázali, co znamená reprezentovat Slovensko

Nad hlavami některých hráčů visel před zápasem otazník. V případě Škriniara a Pekaríka panovaly obavy, jak se vypořádají s tak velkým zápasem, když toho v klubové sezoně moc neodehráli. Oba však tyto pochybnosti smetli ze stolu. V defenzivě podali velmi kompaktní výkon, a přestože Pekaríka na kraji obrany prověřily hvězdy jako Trossard a Doku, dokázal jejich hrozby eliminovat i bez herní praxe.

Hráčem zápasu byl vyhlášen Stanislav Lobotka. Svým výkonem jasně ukázal, proč může hrát ve špičkové evropské soutěži. Během zápasu byl neustále aktivní, vyhrával souboje o míč a vnášel klid do středu pole. Klid je něco, co spoustě fanoušků během zápasu určitě chybělo. Belgičané vstřelili dva góly, ale v obou případech je VAR neuznal, jednou pro ofsajd, podruhé pro házenou. K tomu všemu je třeba připočíst fakt, že v jednom případě musel Dávid Hancko vykopávat míč z brankové čáry. To vše však Slováci ustáli, a přestože jsme stále na začátku, vstup do turnaje se jim vydařil na výbornou. Dalším soupeřem bude Ukrajina, která poněkud šokujícím způsobem prohrála s Rumunskem 0:3.

Róbert Hložka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz