Hlavní obsah
Sport

Slovensko v kvalifikaci na ME stále nezdolané. Projev ale netěší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Slovensko se po neúspěchu v kvalifikaci na Mistrovství Světa a po fiasku v Lize Národů muselo soustředit na kvalifikační cestu na mistrovství Evropy. Je jasné, že kvalifikovat se tam je ve srovnání s jinými kvalifikacemi podstatně jednodušší.

Článek

Po našich neúspěších se však i toto zdálo náročné. Úvod zatím vypadá nádherně. Čtyři zápasy, tři vítězství a pouze jediný inkasovaný gól. Ani ten nebyl z hry, ale z penalty. Všechno se zdá být fantastické, ale jen do chvíle, kdy si člověk všimne našeho herního projevu.

Poté, co jsme v prvním zápase zklamali a pouze jsme remizovali s Lucemburskem, se zdálo, že ani tato kvalifikace nebude veselá. Od té doby však přišli tři vítězství a v tabulce jsme na druhém místě s rovným počtem bodů jako Portugalsko. Lucembursko je třetí a má pouze o tři body méně než my, takže i ta první remíza se nezdá být tak tragická. V podstatě by se mohlo zdát, že si zatím vedeme fantasticky, ale zdání může klamat.

Slovensko zažívá nejlepší úvod roku od roku 2006

Po výhře nad Lichtenštejnskem prožíváme náš nejlepší začátek kalendářního roku od roku 2006. Ale pokud se řekne A, musí se zmínit i B. Našimi dosavadními soupeři byly Lucembursko, Bosna, Island a již zmíněné Lichtenštejnsko. S veškerým respektem k soupeřům nejde o úplnou fotbalovou špičku. Ale není na tom nic špatného, že jsme právě tyto týmy porazili. Co je špatné, je naše vystoupení na hřišti. Mimo zápas s Bosnou jsme nepředvedli mnoho fotbalové krásy. Na krásu se samozřejmě nehraje, ale ani proti Islandu či Lichtenštejnsku jsme nepřevládali. Právě naopak, proti Islandu nám výrazně pomohl velmi kuriozní gól, stejně jako skutečnost, že náš soupeř měl při zakončení hodně smůlu.

V případě Lichtenštejnska, které je jednou z nejmenších zemí v Evropě a mělo by se jednat o soupeře, kterého jasně porážíme, to nebylo o moc lepší. Jen jediný trápený gól a obavy o výsledek až do konce zápasu. Dokonce musíme poděkovat Dúbravkovi, že v závěru předvedl skvělý zákrok. Druhé místo je sice skvělé, ale je nutné říct i to, že nás čekají ještě dva zápasy s favoritem skupiny Portugalskem.

Hamšík odehrál poslední zápas v kariéře

Co se týká našeho posledního zápasu, ten byl zároveň úplně posledním, který si Marek Hamšík zahrál. Ačkoli se s reprezentací už dávno rozloučil, rozhodl se ještě pomoci v těchto dvou utkáních a musíme říct, že určitě byl jedním z těch, kteří dělali rozdíl mezi remízou a výhrou. Slovensko má teď však nelehkou úlohu. Musíme najít hráče, který by alespoň částečně dokázal Hamšíka nahradit. Jasné se totiž ukázalo, že zápasy, které hrajeme bez něho, vypadají mnohem hůře než ty, do kterých nastoupil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz