Hlavní obsah
Sport

Slovensko vyhlíží velký svátek. Přijede Manchester City

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0/Markos90

Slovan a celé Slovensko čeká už v úterý velký fotbalový svátek. Na stadion bratislavského klubu v Lize Mistrů zavítá Manchester City. Což je jeden z nejúspěšnějších klubů světa, zejména však v posledních letech.

Článek

Na Slovensku tak budou k vidění hvězdy světového formátu. Jedná se o první soutěžní zápas slovenského celku s představitelem anglického klubového fotbalu od roku 2014, kdy se AS Trenčín představil v předkole Evropské ligy proti Hull City, kde v odvetě těsně prohrál 2:1, přičemž rozhodující gól dostal až v závěru utkání.

Slovan má navíc co to napravovat. Jeho první zápas v Lize Mistrů potěšil málokoho. Zápas se Celticem na stadionu soupeře, nedopadl ideálně a to je zřejmě velmi příkré hodnocení. Vysoká prohra 1:5 fanoušky jistě nepotěšila. Soupeř byl sice jasným favoritem a hnal ho plný domácí stadion, ale tak či tak se na něco takového určitě nedívá dobře. Los Slovanu moc nepřál, protože hned po tomto zápase v rámci soutěže následuje utkání s Manchesterem City. Což je jednoznačně jeden z nejlepších týmů současnosti. Slovanu hraje do karet maximálně to, že je pro soupeře velkou neznámou, což potvrdil i trenér anglického celku.

Když hrajeme proti Arsenalu nebo Liverpoolu, moc se na zápasy nepřipravuji. Nyní však máme v Lize Mistrů nového soupeře. Musíme se na jejich zápasy dívat celý víkend.
Pep Guardiola

Citizens se opět setká s Weissem a Makem. Chybět budou klíčoví hráči na obou stranách

V kádru Slovanu je dvojice hráčů, která má s Manchesterem City své zkušenosti. Róbert Mak je odchovancem Slovanu, ale když mu bylo 13 let, odešel právě do akademie anglického klubu. Šanci v prvním týmu nikdy nedostal, stal se však vítězem juniorského FA Cupu.

Vladimír Weiss mladší zažívá v rámci letošního ročníku Ligy Mistrů spoustu návratů. V prvním duelu se Celticem to byl zápas ve Skotsku, kde na hostování působil v týmu Rangers, tedy hlavního rivala. Nyní se opět potká s klubem, kde začínal s dospělým fotbalem. Podobně jako Mak se v jednom týmu stal vítězem juniorského FA Cupu. V tehdejším mládežnickém celku City tyto dva hráče ještě doprovázel další Slovák Filip Mentel, který však zůstával jenom na lavičce náhradníků. V týmu finálového soupeře v rámci zmíněného poháru, byl v té době Miroslav Stoch. V tomto finálovém zápase, dal navíc Weiss rozhodující gól v odvetě, čímž výrazně pomohl svému tehdejšímu týmu vyhrát FA Cup. Dres A-týmu nakonec oblékl ve čtyřech zápasech, přičemž vsítil jediný gól, a to do sítě Arsenalu.

Oběma klubům budou navíc chybět důležité opory v záloze. Rodri se v posledním zápase zranil a vynechá celou sezónu. Start Kevina de Bruyneho je nejistý. Slovan si bude muset poradit bez svého pilíře v záloze, Juraje Kucky. Ten měl nedávno operaci a pár týdnů si od fotbalu odpočine. Pozitivum je alespoň návrat Pauscheka do sestavy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz