Hlavní obsah
Sport

Slovensko výše než Česko. Vypadnutí však bylo mimořádně kruté

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Zajano

Slovensko si za výkon na ME zaslouží absolutorium. Tým, kterému nikdo nevěřil, měl na dosah něco velkého. Bohužel jen na dosah. Možná právě proto to bolí o to víc.

Článek

Vypadnout takovým krutým způsobem, jako to zažilo Slovensko proti Anglii, to je velmi těžká rána. Mužstvo, které bylo na turnaji jedno z nejníže hodnocených v rámci žebříčku FIFA, mohlo porazit Anglii. Jednoho z největších favoritů na vítěze. Některé krásné příběhy však nemají krásný konec.

A neměl ho ani tento příběh. Hned poté, co se tým dostal do vedení proti velkému favoritovi, se počítalo s tím, že se začne hrát pod tlakem tohoto soupeře. Přesně to se sice stalo, ale Angličané potvrdili svou nevýraznou formu už ze skupiny. Přestože měli míč na kopačkách prakticky jen oni, šance přicházely jen sporadicky. Naopak, David Střelec mohl dát gól z poloviny hřiště a možná i rozhodnout zápas, při nedorozumění v kombinaci soupeře. Slovensko si systém videorozhodčího oblíbilo zřejmě ještě více, jelikož vyrovnávací gól v důsledku ofsajdu opětovně neplatil. Bohužel v situaci, kdy se zdálo, že už se krásný příběh naplní, se ukázala individuální kvalita soupeře. Jude Bellingham minutu a půl před koncem dal gól nůžkami a v prodloužení už Slováci na brzký gól z kopačky Kanea nedokázali zareagovat.

Slovensko se nemusí za nic stydět, bolesti se však nezbaví

Když jeden z outsiderů turnaje dokáže porazit silnou Belgii a postoupit z velmi vyrovnané skupiny, kde každé mužstvo získalo čtyři body, nemůže nikdo mluvit o ničem jiném než o úspěchu. Slovensko se navíc prezentovalo i velmi dobrým fotbalem a mimo druhý poločas v zápase s Ukrajinou nemělo vysloveně špatnou pasáž na celém turnaji. I Angličané měli obrovský problém. Zmiňovaný vyrovnávací gól, padl po vůbec první střele na slovenskou bránu. Možná i proto bude něco takového bolet ještě víc. Anglie byla porazitelná. Přestože šla do zápasu jako favorit, nebyla ve vyložené formě a také ve skupině se trápila.

Množství Slováků určitě potěší, že při klasických škorpeních s Českem, budou mít jemně navrch, jelikož se Slovensko umístilo lépe a dokázalo postoupit ze skupiny. Důležitější však pro obě země bude, aby dokázaly udržet nastavený trend a vstoupily do boje o Mistrovství Světa tou správnou nohou. Česko musí mezitím něco změnit, protože poslední výsledek je alarmující. Přestože je třeba přiznat, že se národní mužstvo nacházelo ve velmi složité situaci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz