Hlavní obsah
Sport

Souboj nejhorších útoků v Ďolíčku. Bohemka srazila Pardubice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Adamec - se souhlasem autora

V posledním zápase základní části přivítala Bohemka v Ďolíčku Pardubice. Byl to souboj úplně nejhorších skórujících družstev v lize. Necelých šest tisíc diváků sledovalo vyrovnané a průměrné utkání.

Článek

Nakonec odcházeli vítězně Klokani, kteří zdolali Pardubice 2:1. Po dlouhých měsících se mezi střelce zapsal Jan Matoušek, který vstřelil vítězný gól. Klokani jdou do skupiny o udržení s klidem, naopak Pardubice se budou ještě klepat.

Hosté měli více ze hry, ale šance měla jen Bohemka

Pardubice vstoupily do úvodu utkání rozhodně aktivněji, ale žádnou šanci si hosté nevytvořili. A do větších šancí se dostala Bohemka. Ve 25. minutě šel po pěkné přihrávce za obranu pardubických klokan Matyáš Kozák, ale tváří v tvář gólmanovi Antonínu Kinskému neuspěl a netrefil branku. O dvě minuty později už se Ďolíček mohl radovat. Lukáš Hůlka se pěkně uvolnil u rohového praporku přes jednoho z obránců, našel Martina Hálu, který krásným bochánkem našel před prázdnou brankou Jana Kovaříka a ten lehce skóroval - 1:0. Zvýšit mohl nejlepší střelec Erik Prekop, ale z malého vápna na Kinského nevyzrál. Pardubice se sice snažily, ale šance nepřicházely. Poločas skončil 1:0.

Utkání ve kterém hráli roli střídající hráči obou týmů

Trenér Radoslav Kováč chtěl oživit ofenzívu a místo nevýrazného mladíka Filipa Brdičky poslal na hřiště Vojtěcha Sychru. Byl to šťastný tah trenéra Kováče. Ihned po třech minutách bylo vyrovnáno. Byla to akce dvou Vojtěchů. Vojtěch Patrák našel hezkou uličkou žolíka Vojtěcha Sychru a ten levačkou šikovně obstřelil brankáře Lukáše Soukupa - 1:1.

Ani druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl a marně se čekalo na nějakou velkou šanci. Trenér Jaroslav Veselý měl ale také štěstí při střídání. Na hřiště přišel Jan Matoušek a ihned o sobě dal vědět tvrdou střelou. Kinský dobře zasáhl. V 73. minutě si ale na přetažený centr Jana Kovaříka naběhl Martin Dostál, který vrátil míč hlavou na malé vápno, kde se mezi třemi obránci prosadil Jan Matoušek a s notnou dávkou štěstí dal gól - 2:1. Na střelecké žolíky to bylo v zápase vyrovnané. Navýšit mohl v poslední desetiminutovce další střídající hráč Milan Ristovski, ale neuspěl.

Hlavní rozhodčí Petr Hocek nastavoval pět minut. Ve čtvrté minutě nastavení spálil tutovou šanci hostující Tomáš Zlatohlávek, když z jasné pozice netrefil branku. Asi to bude pro vás překvapení, ale i Zlatohlávek nastoupil až v průběhu zápasu.

Domácí Bohemka vedení udržela a připsala si veledůležité tři body do tabulky. Pardubice naopak musí bojovat o ligovou příslušnost dál.

Bohemka je v klidu. Východočeši jen tři body od baráže

Tyto mančafty se v nadstavbě za necelý měsíc potkají ještě jednou a opět v Ďolíčku. Klokani mají pětatřicet bodů, jsou na jedenácté příčce a ve skupině o udržení jsou v relativním klidu. Pardubice zakončily základní část na místě třináctém a na barážová místa ztrácí pouhé tři body.

Bohemians zavítají v prvním zápase nadstavbové části na hřiště posledních Českých Budějovic. Pardubičtí začínají doma s předposledním Zlínem.

Statistiky zápasu:

Branky: 26. Kovařík (Hála), 74. Jan Matoušek – 47. Sychra (Patrák).

Žluté karty: 64. Hála, 90+5. Köstl  – 51. Chlumecký, 83. Solil, 83. Vacek.

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:15.

Bohemians Praha 1905: Soukup – Křapka, Vondra, Hybš – M. Dostál, Hůlka (C), Beran, Kovařík (90+4. Köstl) – Prekop (68. Puškáč), M. Kozák (59. Jan Matoušek), Hála (68. Ristovski).
Náhradníci: Reichl – Shejbal, Jánoš, R. Hrubý, Mužík, Necid.
Trenér: Jaroslav Veselý

FK Pardubice: Kinský – Halinský, Ortíz (79. Kukučka), Chlumecký – Icha, Donát (79. Vacek), Solil, Hlavatý (C) – Brdička (46. Sychra), Krobot (63. Zlatohlávek), Patrák (63. Daněk).
Náhradníci: Budinský – Surzyn, Tischler, Mareš, Kissiedou, Černý.
Trenér: Radoslav Kováč

Rozhodčí: Hocek – Hájek, Váňa.

Diváci: 5905.

Muž utkání podle Žonglu: Jan Kovařík (Bohemians).

Marek Horký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz