Hlavní obsah

Souboj stratégů. Okrade Sigma bezzubé Klokany?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Bohemians v 9. kole přivítají na svém pažitu poslední dobou neoblíbenou Sigmu Olomouc. Poslední domácí ligová výhra Klokanů nad Hanáky se datuje do října 2021.

Článek

V sobotu večer to bude v Ďolíčku zápas dvou podobných týmů, které vyznávají obdobný styl hry. Forma obou mužstev je diametrálně odlišná. Sigma totiž prožívá nejlepší vstup do ligového ročníku za posledních 32 let.

Forma na straně hostů

Forma obou mužstev je naprosto odlišná a tak zápas může být velmi takticky svázaný a obě družstva budou chtít jednoznačně vyhrát. Bohemians hrají sice doma, ale na svém trávníku se jim, stejně jako loni na podzim, příliš nedaří. Výkony Klokanů jsou velmi nekonzistentní a nevyrovnané. Chybí jim hlavně koření fotbalu a tím jsou vstřelené branky – dali jich pouze šest! Zato Sigma zažívá skvělý vstup a je s 18 body (6 výher a 2 prohry) na třetím místě tabulky. Sázkové kanceláře mírně favorizují Bohemku, ale forma je jednoznačně na straně Sigmy Olomouc.

Stěžejní hráči

Na straně Bohemians to v ofenzivě zatím vůbec neladí. Například rychlonohý Jan Matoušek, kterému v loňské jarní sezóně padlo do branek soupeřů prakticky všechno, do čeho kopl, se opravdu trápí a dosud nedal ani gól. Navíc vůbec trefit branku je pro něj doslova nadlidský úkol. I tak na něj domácí trenér Jaroslav Veselý nedá dopustit a spoléhá na něj hlavně i proto, že obranu soupeře zaměstnává po celou dobu účinkování na hřišti. Pro Klokany tak v letošním ročníku musí být stěžejním článkem hlavně výborný brankář a poctivá hra obrany.

Načež Sigma Olomouc předvádí v ročníku opravdovou symfonii. Sigma vstřelila dosud 15 branek a může se spolehnout v ofenzivě na hráče jako jsou Jan Vodháněl, Lukáš Juliš, či Jan Navrátil. Pikantností souboje je, že střelci Vodháněl s Julišem v Bohemians dříve působili a budou se chtít ukázat a budou mít obrovskou motivaci. Jeden z nich pak může zápas rozhodnout. Forma obou mužstev je viditelná i ve statistikách a uvidíme zda to tak bude i na hřišti.

Taktika a strategie

Trenéři obou týmů Jaroslav Veselý a Václav Jílek se dokonale znají a mají totožný rukopis. Strategií a taktikou jsou prakticky jako bratři v triku. Oba vyznávají ofenzivní fotbal a rychlý přechod do útoku. A tak se klidně může stát, že zápas rozhodne jediný gól, ať už z protiútoku, nebo standardní situace. Bohemians dali čtyři ze šesti gólů právě ze standardních situací a bude to jejich zbraň i proti urostlým Hanákům. Klokani mají Sigmě co oplácet, protože v minulé sezóně s nimi na domácí půdě ve dvou vzájemných duelech získali jen jediný bod (1:1 a 0:1). Utkání bude pískat navrátilec na listinu sudích, jímž je Ondřej Pechanec. Pod jeho dozorem už letos Bohemians prohráli se Slováckem 0:1 a Pechanec se dopustil na obě strany několika hrubých chyb.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz