Hlavní obsah
Sport

Sparta a Zlín? V podstatě nuda a Kuchta bez gólů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Po (ne)výživné reprezentační pauze, po níž se nejvíce probíralo adieu Jaroslava Šilhavého, případně návštěva diskotéky, se opět rozjela ligová soutěž. A možná by se slušelo říci, kéž by si už také odpočinula.

Článek

Sníh, déšť a zmrzlé obličeje fanoušků, které předváděná hra příliš nezahřeje. Inu, nuda. A jak to viděl Zuřivec?

Ještě třikrát půjdou fanoušci do ochozů stadionů, aby naplnili kvótu zmrzlých hejlů v Česku. A pokud se nic nestane, jakože spadne třeba meteorit a země se nám ohřeje na teplotu havajského pobřeží, budou u toho klepat kosu. Předváděná hra je totiž příliš nerozohní.

Vlažno-úsporný výkon Sparty

Sparta přivítala na Letné horkého adepta na sešup do dvojky kvality, Zlín. Sice se tomu bývalí gottwaldováci snaží vzdorovat, poslali k šípku i Pavla Vrbu a angažovali Bronislava Červenku, ale jestli to bude na záchranu (dlouhodobě opětovnou) stačit, ví jen valašský Bůh. Každopádně v Praze toho mnoho nepředvedli, ale jejich „gró“ bude asi ležet v jiných zápasech, než jsou ty s úzkou českou špičkou (a mezi ně se my sparťani hrdě počítáme). Spartě stačil „vlažný“ výkon a zaslouženě brala body. Nakonec, nikdo ani nikdy nic jiného nečekal.

Kuchta je marnej, je marnej, je marnej…

V prvním poločase Sparta rozhodla a pak už jen udržovala. Blýskl se Veljko Birmančevič, potěšil návrat Ladislava Krejčího do „fotbalového procesu“. Spolehlivě zahrála (ostatně jako vždy) obrana, nohama výborně Vindahl, ve středu zálohy držel opratě Kairinen. Jinak vcelku průměr. A pak Kuchta!

Kuchta, jeden z „tanečníků z Belmonda“, je, jako vždy, velmi rozporuplný útočník. Skvělý výběr místa, umění dojít si za obranu (to by mohl vyučovat na VŠF), fajnová mezihra (přihrávky do gólů). To vše je super. Avšak v okamžiku, kdy má zakončovat sám, je teď momentálně na úrovni hráče okresního přeboru. Buď vedle, nebo do brankáře. A branky, na které už „Kuchtič“ čeká zatraceně dlouho na všech úrovních, jsou přece jen to, co od útočníka očekáváte. Ani jeho případní náhradníci na tom nejsou lépe. Olatunji se hledá a Sejk hraje bojovně, ale také na nic. Tutový středový koncák ve Spartě zatím chybí.

Wiesner je nerv

Wiesner opět přesvědčil, že směrem dopředu je talent a do obrany se vrací jako…no občas hodně nezodpovědně. Druhý poločas bych daroval jemu, kdyby…, kdyby si mimo centrum dění nepodal Bartošáka tak, že dotyčný skončil na trávníku. Nebyl to faul, míč se kolem nich také nevyskytoval, ale šlo o regulérní „férovku“. Bohužel, a to píši jako sparťanský fanda, se VAR asi zrovna čučel na péčko a neintervenoval u rozhodčího Všetečky, takže k údivu všech to Wiesnerovi prošlo. Ani žlutá. Další důvod podívat se VARu na prsty, případně mu zablokovat internet. Alespoň během zápasů.

Jinak? Tak třeba Budějovice jedou „bomby“

Za zmínku ještě možná stojí budějovické krizové manažerování klubu. To fakt nevymyslíš! Borcům se nedaří skoro vůbec nic, ale hrají pohledně. Tak někam tam přesně to vedení klubu nechtělo dotáhnout (viz Teplice pod trenérem Jarošíkem). Raději obraný hnus fialový, ale bodíky.

Nejdříve poslali do horoucích pekel jednoho z nejzkušenějších hráčů Horu. Asi chtěl hrát fotbal. Proč zrovna jeho, a ne někoho s ním? Protože halt Budějovice. Ovšem to nebylo nic proti tomu, co „vyrobili“ jejich krizoví manažeři během reprezentační přestávky. Jasně, po česku vyhodili trenéra. Jenže kterého? V Budějkách měli tu zvláštnost, že zaměstnávali dva rovnocenné trenéry, Marka Nikla a Tomáše Zápotočného. Ale vyhozen byl jen Marek Nikl. Pátráte po důvodu, proč jen on, a ne také Zápotočný? Raději nepátrejte, případně se vzdejte logiky. Možná, že chtěl Marek Nikl hrát fotbal a Tomáš Zápotočný hnus fialovej obranej. Nic jiného mě nenapadá.

A takhle jsem to tedy viděl já. Rolničky, rolničky… a ve čtvrtek Betis!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz