Hlavní obsah
Sport

Sparta po krachu v domácí soutěži nastoupí proti týmu, který skončil v lize před Bayernem Mnichov

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Patrik Houštecký/ Žongl magazín

Už dnes večer vstoupí Sparta do Ligy mistrů i na půdě soupeře. Tentokrát ji ovšem čeká výrazně těžší oříšek než v prvním kole. Nastoupí totiž na hřišti Stuttgartu, který v loňském roce skončil na druhém místě německé Bundesligy.

Článek

Stuttgart prohrál s Realem, ale rozdrtil Dortmund

V prvním kole Ligy mistrů Stuttgart prohrál s Realem Madrid 3:1 a momentálně je až na osmé příčce Bundesligy, přesto rozhodně nemůže být podceňován. V německé nejvyšší soutěži se odehrálo teprve pět zápasů, takže pořadí je potřeba brát s rezervou. O síle soupeře Sparty ovšem svědčí třeba zatím poslední domácí výsledek, kdy dokázal rozdrtit 5:1 borce z Dortmundu.

Sparta sice porazila jednoznačně Salzburg, v posledním ligovém kole ovšem prohrála doma s Olomoucí 2:3. V sobotu ji navíc čeká derby, takže se momentálně nachází v hodně velkém kolotoči. Jestliže by totiž zápas s největším pražským rivalem prohrála, odstup už bude šest bodů. Bude tak zajímavé sledovat, jakou zvolí na jednotlivé zápasy sestavu.

Obrana v Olomouci hodně chybovala, nyní na to musí zapomenout

V domácí soutěži se navíc moc nepředvedla obrana, když chybami k prohře výrazně přispěli jinak skvělý Martin Vitík a Jaroslav Zelený. Může to na jejich psychice zanechat nějakou stopu? Těžko říct, bohužel trenér Lars Friis nemá v defenzivní části moc na výběr. I když jedna možnost se tu přeci jen nachází.

Stoprocentně fit by měl být Asger Sörensen. Právě on by tak mohl do utkání se Stuttgartem zasáhnout. Jenže místo koho? Vitík i Panák by rozhodně měli dostat šanci ukázat, že jsou velice kvalitními hráči. Otazník tak může nejspíše viset nad Zeleným.

Skvělí ofenzivní hráči Stuttgartu

Spartu každopádně čeká velice těžký soupeř, který hraje v hodně velké intenzitě. Stejně jako Salzburg se bude snažit být hodně na míči, má však podstatně výraznější kvalitu kádru. Zároveň si nemyslím, že by letenské podcenili. Určitě se podívali na jejich první zápas v Lize mistrů a důkladně ho rozebrali.

Velký pozor si musejí Sparťané dávat na bosenského útočníka Demiroviče, který v pěti ligových zápasech dokázal vstřelit už čtyři branky. Rozhodně tak má velkou formu a jeho neuhlídání by mohlo mít pro hosty špatnou tečku. Rovněž čtyři branky ovšem vstřelil i Němec Deniz Undav, který v minulém ročníku Bundesligy zaznamenal osmnáct zásahů.

Sparta je jasný outsider, může se inspirovat Plzní?

Nebudeme si nic nalhávat, pražský tým jde do tohoto utkání jako velký outsider. Jestliže ho Stuttgart nepodcení, bude pro něj velice těžké získat na horké německé půdě body. Přesto je to stále prostě fotbal, v němž se může stát cokoliv. Mnozí možná zavzpomínají na přípravné utkání z ledna 2023, v němž Sparta porazila německého soupeře 0:2. Jednalo se ovšem personálně o zcela jiný tým, navíc v hodně odlišném rozpoložení. I z tehdejší sestavy Sparty nastoupí opět zřejmě jen dva hráči – Panák a Vitík.

Určitou inspirací může být pro letenské Viktoria Plzeň, která dokázala remizovat na hřišti Frankfurtu. Povede se stejný úspěch i poslednímu českému mistrovi? Dokáže zapomenout na špatné utkání s Olomoucí a předvede opět kvalitní evropský výkon?

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz