Hlavní obsah
Sport

Sparta Praha začala přípravu. Byli jsme na jejím tréninku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Úřadující mistr nejvyšší domácí soutěže pomalu začal s přípravou bez několika reprezentantů, kteří odjeli na EURO v Německu. Na Strahově trénují pod ostřížím zrakem hlavního trenéra Larse Friise nebo nového asistenta Jense Askou.

Článek

Jmenovaný Askou přišel do klubu z pozice hlavního trenéra  IFK Göteborg. Je vlastně docela zajímavé, že po roli ústředního lodivoda v zahraničí se spokojil s pozicí asistenta v pražském klubu. Zřejmě ovšem předpokládá, že ze Sparty má do budoucna větší šanci na lepší angažmá. Jedná se o bývalého obránce, který si zahrál i v Championship. Do obranné hry týmu tak rozhodně má co přinést.

Zkušení hráči podporují mladé

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Tomáš Wiesner

V tréninkovém centru na pražském Strahově panovala poměrně dobrá nálada. Přestože hráči měli jen krátkou dovolenou, na přípravu už se prý těšili. Po volnějším začátku se postupně začalo stupňovat tempo, ale i hecování mezi hráči. Byla vidět snaha těch zkušenějších podpořit či nabudit mladé fotbalisty, kterých se tu sešlo i díky absenci reprezentantů poměrně hodně. Jedním z takových „hecovačů“ byl třeba Tomáš Wiesner.

S Áčkem trénují kluci z béčka i navrátilci z hostování

S A-týmem se připravuje i Radek Šiler či Daniel Rus z B-týmu. Nechybějí ovšem ani navrátilci z hostování, kteří se určitě budou chtít novému realizačnímu týmu ukázat. Mezi nimi třeba dvaadvacetiletý Václav Sejk, který se v loňské sezoně velice dobře prezentoval v holandském týmu Roda JC Kerkrade nebo Kryštof Daněk. Ten v Pardubicích rovněž nevypadal vůbec špatně. Reprezentační povinnosti si naopak plnila i prozatím hlavní posila Ermal Krasniqi.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Trénink hráčů Sparty Praha

V přípravě týmy ze Švédska, Slovenska i Rakouska

Letenské čekají zajímavé přípravné zápasy. Již 29. června se na domácím stadionu střetnou se švédským týmem AIK Stockholm. Následovat bude na stejném místě zápas se slovenskou Trnavou a poté už se přesunou na herní soustředění do Německa. Na něm odehrají další dva zápasy – s dánským týmem Brøndby 10. července a s rakouským RB Salzburg 13. července. Následující víkend už naskočí do nejvyšší fotbalové soutěže. V prvním kole je čeká domácí zápas s Pardubicemi.

Sparťanský tým už má rovněž představu, s kým by se mohl střetnout ve 2. předkole Ligy mistrů. Odehraje se 23./24. a 30./31. července a vyzve v něm vítěze souboje mezi islandským Vikingurem Reykjavík a irským Shamrockem Rovers.

Sparta vytvořila na Letné největší S

V sobotu 22. června sparťanští fanoušci na ploše letenského stadionu vytvořili pomocí svých těl největší S. Zajímavé marketingové akce se zúčastnil i realizační tým, někteří hráči a legendy. Famózně se tak představil nový sparťanský dres, na kterém S dominuje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz