Hlavní obsah
Sport

Sparta si jede upevnit první místo. Čekejte přestřelku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Lídrem Fortuna ligy je pražská Sparta. Ve 13. kole zajíždí v neděli na půdu nevyzpytatelné Mladé Boleslavi. Navíc se Letenským v posledních letech na Boleslav opravdu daří a porazila je v posledních sedmi vzájemných duelech.

Článek

Poslední výhra Středočechů nad Spartou se datuje do srpna 2019 a byla z toho přestřelka 4:3. Obě mužstva mají velmi dobrou formu a dá se očekávat, že můžeme vidět pěkné a napínavé utkání. Oba trenéři svých týmů Marek Kulič a Brian Priske, vyznávají ofenzivní styl a věříme, že zápas přinese spousty branek.

Sparta chce proti Bolce natáhnout sérii

Sedm zápasů a sedm výher Sparty se skóre 23:8. V Mladé Boleslavi se jí bude snažit natáhnout o další zápas. V těchto duelech navíc padá nebývalé množství gólů a rádi bychom se fanoušci dočkali i tentokrát. Kořením a lákadlem fotbalu jsou přece branky. Boleslav se Spartou naposledy bodovala před čtyřmi lety.

Trenér Středočechů Marek Kulič je s Pražany také dlouhá léta spojován, protože v letech 2007-09 tam odehrál 63 zápasů a vstřelil v nich dvanáct branek. Proti lídrovi tabulky nebude chtít Kulič hrát žádného zanďoura. Bude chtít Spartu přemoct ofenzivním stylem a hezkými akcemi.

V minulém ligovém zápase mladoboleslavští ve Zlíně se svým soupeřem přepisovali historii. Zápas skončil vítězstvím Bolky 9:5! A i na samotného ofenzivně laděného lodivoda Marka Kuliče to byl pořádný šok. Nedokázal si to ani na tiskové konferenci vysvětlit, co se to v utkání dělo. Svému týmu i přes výhru pořádně vyčinil laciné branky.

Remízu nečekejte, Sparta je favorit

V nejvyšší soutěži se Boleslav se Spartou utkala ve 38 soubojích a pouze tři z nich skončila remízou. V roce 2010, 2012 a naposledy v 2016. Nejvíce branek v historii, padlo před dvěma lety v květnu. Sparta tehdy vyhrála v Boleslavi 5:4! Naopak se nikdy nestalo, aby zápas skončil 0:0. Branky budou zjevně padat i v neděli, ale remíza je statisticky opravdu málo pravděpodobná.

Sparta je podle sázkových kanceláří jasným favoritem, ale tak jasnou dvojku v tomto zápase bych neviděl. Letenští mají totiž v nohách ze čtvrtka odehraný a velmi fyzicky náročný souboj v Evropské lize proti skotskému Glasgow Rangers. Po výborně sehraném prvním poločase a spálených šancích, zejména Jana Kuchty, nakonec gól nepadl a skončil remízou 0:0.

Ztráty hráčů obou klubů

Mladá Boleslav se bude muset pro zápas obejít bez odchovance právě pražské Sparty, jímž je útočník Matěj Pulkrab. Ve Zlíně inkasoval čtvrtou žlutou kartu a bude na tribuně. S ním tam také celý zápas prosedí i Martin Suchomel. Je kmenovým hráčem Sparty a hrát proti mateřskému klubu se v našich luzích a hájích prostě nesluší.

Spartě by měl ze zdravotních důvodů stále ještě nejspíše chybět kapitán Ladislav Krejčí a také nejlepší střelec Fortuna ligy, kterým je slovenský křídelník Lukáš Haraslín. Proti Rangers musel nuceně střídat také ekvádorský obránce Angelo Preciado a toho čeká jistojistě odpočinek.

Pískat bude Dalibor Černý

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Dalibor Černý. Ano, ten sudí Černý, co v loňské sezóně odpískal všechny tři derby pražských S. Ve kterých si vedl naprosto famózně, bezchybně, s citem pro hru a tempo hry. Bohužel v novém ročníku je to jen stín, toho sudího, který patřil loni k tomu nejlepšímu, co naše liga nabídla. Pokud bude rozhodčí Černý pokračovat v tak špatných výkonech jako letos, fotbal v Boleslavi bude trpět.

Mladá Boleslav – Sparta se odehraje v neděli 29. října od 15 hodin.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz