Hlavní obsah
Sport

Sparťané se smáli slávistickým dresům. Marketingový ředitel jim do toho hodil vidle

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Sparťané a Slávisté jako odvěcí rivalové neváhají použít sebemenší věc, díky níž by si mohli rýpnout do konkurence z druhého břehu. Před začátkem nadcházející velice důležité sezony to platí dvojnásob.

Článek

Příkladem budiž i nedávné představení slávistických venkovních dresů, které se barevnou kombinací přiblížili k těm letenským z loňska.

A sparťané této skutečnosti hned využili a spustili vlnu výsměšných komentářů. V danou chvíli by se zdálo, že jsou na koni. K tématu začaly vznikat různé kreslené vtípky či koláže, jak už to jen vynalézaví Češi umí. Části sešívaných to bylo jedno, a naopak se pousmívali nad tím, že na druhém břehu mají potřebu to tolik řešit. Jiní se ovšem nad stejnou barevnou kombinací pozastavovali.

Vidle do vlastních řad ovšem tak trochu hodil marketingový ředitel Sparty Kamil Veselý. Na svém účtu X totiž rozebral proces při tvorbě nových unikátních designů dresů. U značek jako jsou Adidas, Nike či Puma totiž vznikají návrhy cca 18-24 měsíců před jejich uvedením na trh. Zárodek slávistických černozlatých souprav tak byl poslán na svět ještě předtím, než letenští oficiálně představili ty své z minulé sezony. Za gesto poslal palec nahoru svému konkurentovi i 1. místopředseda představenstva a CEO SK Slavia Praha Martin Říha.

Černozlatá kombinace je oblíbená napříč světem fotbalu

O žádném kopírování tedy nemůže být řeč a jedná se prostě jen o shodu náhod. Ostatně ona černozlatá kombinace působí velice elegantně a není divu, že se k ní návrháři rádi přiklánějí. V letošním roce ji na svých venkovních dresech využil i Baník Ostrava. V zahraničí s těmito barvami přišel třeba Real Madrid. Z dalších klubů se můžeme bavit o PSG nebo Bayernu Mnichov. Pražské týmy jsou tak v dobré společnosti.

Slavia měla tmavé venkovní dresy ostatně již v minulosti, rozhodně se nejedná o jejich současnou novinku. Do černé jsou oblékáni již řadu let i mládežníci. Kdo s tím přišel první asi nedokážeme vyřešit, ale ani letošní rozhodně nebudou těmi posledními. Nutno ovšem podotknout, že ty slávistické vypadají opravdu luxusně. Při bližším prozkoumání jsou vidět krásné detaily s tradiční hvězdou, které z nich dělají opravdu unikátní záležitost. Ostatně pochválil je i známý moderátor (a slávista) Leoš Mareš.

Spartě se v minulosti smála Dukla

Letenští navíc rychle zapomněli na situaci z roku 2022, kdy klub přišel s venkovními dresy velice podobnými těm, které nosí pražská Dukla. I oni se tenkrát dočkali rýpance a to dokonce z oficiálních míst. Shodou náhod během přípravy na další sezonu tehdy odehráli zápas s týmem z Julisky.

Foto: Facebook Dukla Praha

Sparťané se letos ve venkovních zápasech obléknou do bílé, takže v tomto případě zase hezky vyšel protipól od klubu z Edenu. S největší pravděpodobností se ovšem spolu černá s bílou (Sparta se Slavií) nepotkají, takže to vlastně nic neznamená.

Podle tohoto poznatku jsou tedy již nějakou dobu v plánech dresy na příští sezonu. Přinesou nám opět něco zajímavého nebo dokonce třaskavého? U těch domácích často dochází jen k dílčím vylepšením, překvapením tak bývají spíše ty venkovní. Které ovšem zase na druhou stranu vlastně nejsou těmi tradičními, jež jsou skutečnou tváří klubu. Tou bude vždy sada domácí, v níž fotbalisté bojují ve svých vlastních svatostáncích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz