Hlavní obsah
Sport

Sparťanské Nejslabší máte padáka odnesl Sejk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Asi každý z nás si pamatuje televizní show Nejslabší, máte padáka. Když tahle televizní zábava brázdila naše obrazovky, Zuzana Slavíková v roli drsného porotce vyhazovala jeden slabý kus za druhým ze soutěže o miliony.

Článek

Nyní si tak musí připadat Václav Sejk, který prohrál souboj o místo v základní sestavě, a tak v duchu názvu tohoto pořadu musí, alespoň na čas, opustit Letnou.

Sejk se horko těžko prosazoval do základní sestavy už na jaře. Konkurence v podobě Jana Kuchty a Victora Olatunjiho působila jako neprostupná bariéra. A když konečně dostal šanci v méně atraktivních duelech, většinou ji nedokázal využít. Trochu s podivem dostával přednost Olatunji, když Sejk předváděl v přípravě velmi kvalitní výkony a o základní sestavu si říkal dost nahlas. V té ale zapadl do podprůměru, a tak kapitán lvíčat odchází hostovat do druhé nizozemské ligy.

O osudu Sejka rozhodla už jarní část

Sparta přivedla na začátku přestupního období do útoku Indrida Tuciho, což byla taková předzvěst, že někdo bude muset z kola ven. Kuchta, Olatunji, Tuci a k tomu Sejk. Čtveřice útočníků, která by se měla prát o jedno místo na hrotu. Všichni dokáží hrát i na křídle, kde jsou ale poloviční, a v konkurenci, kterou Sparta na křídlech má, by se kdokoliv z nich prosazoval jen stěží. Asi nelze předpokládat, že by základní sestavu opustil Honza Kuchta, který patřil k jejím stabilním článkům. Olatunji přišel s nadějí, že z něho vyroste druhý Bony Wilfried a novou akvizici asi prodávat nebudete. Rozhodování tak bylo více než zřejmé.

Václav Sejk začal přípravu na sezónu velmi dobře. O jeho výkonech se hodně mluvilo a vypadalo to, že by mohl zamotat situaci na hrotu, nicméně ostré zápasy mu nevycházely. Když už se dostal na hřiště, byl na něm více méně neviditelný, ztracený, osamocený. Vůbec není divu, že na něho Brian Priske nesázel od začátku zápasu, a tak sbíral jen minuty, které nedokázal přetavit do lepších výkonů.

V Nizozemsku to lehké nebude

Takto mladý hráč potřebuje zápasovou praxi. Potřebuje být na hřišti týden co týden. Potřebuje sbírat zkušenosti. I proto Sparta souhlasila s jeho uvolněním, byť na hostování. A udělala dobře. Hráč může nabrat cenné zkušenosti, které by v rudém dresu nabíral velmi těžko. Tím, že ve smlouvě není opce na přestup, zároveň letenští dávají jasně najevo, že s tímto hráčem počítají do budoucna a vidí v něm potenciál. Věří v to, že se vrátí silnější a zkušenější a dostane další šanci ukázat se trenérskému štábu a znovu zabojovat o základní sestavu. Možná se Kuchta rozstřílí a bude o něj taková rvačka, že to pak bude mít i jednodušší.

Cílovou destinací pro Václava Sejka je Roda Kerkrade. Tým druhé nizozemské ligy, který aktuálně drží druhé místo a bojuje o postup do tamní nejvyšší soutěže. Při pohledu na jejich soupisku je trochu s podivem, že o talentovaného útočníka Sparty má zájem právě tento klub. Roda disponuje devíti hráči do útoku. No jo, jenže devět útočníků nastřílelo dohromady jen 22 branek ve 22 zápasech. Nejlepším střelcem týmu je tak deseti gólový záložník Ould Chikh Walid.

Český střelec má před sebou těžkou misi, ze které může vyjít jako vítěz, ale také může zažít obrovské zklamání. Tak či tak má Václav Sejk vše ve svých rukou. Pokud na sobě bude pracovat, má potenciál stát se velmi kvalitním hráčem. A než aby vysedával na lavičce Sparty, případně hrál za B-tým, kde moc zkušeností neposbírá, to raději ať bojuje o základní sestavu v kvalitní nižší zahraniční soutěži.

Tak Vašku, ať se ti daří a v létě zpět na Letné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz