Hlavní obsah
Sport

Spekulace: Blíží se další třaskavý přestup? Sparťané vyvolávají Ondřeje Lingra

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Jeden kontroverzní přestup potvrzen, o dalším se spekuluje. Zejména na sociální síti X se rozvíjejí diskuze o příchodu Ondřeje Lingra do pražské Sparty. Český reprezentant momentálně působí v holandském klubu Feyenoord, kde ovšem příliš nenastupuje.

Článek

Šťastný žolík ve Slavii

Ondřej Lingr působil ve Slavii v letech 2020-2023. Za sezonu 2021/2022 dal v jejím dresu čtrnáct branek. V březnu roku 2022 obdržel ocenění pro nejlepšího hráče měsíce ve fotbalové lize. I v následujícím ročníku nejvyšší české soutěže patřil k zásadním hráčům Slavie. Ve 42 soutěžních zápasech vstřelil 16 branek a přidal dalších 8 asistencí.

Přesto byl často používán spíše jako šťastný žolík. V létě roku 2023 dostal od Jaroslava Tvrdíka povolení odejít. Na konci srpna 2023 míří na hostování do nizozemského Feyenoordu. Ani v Rotterdamu ovšem nedostává takovou minutáž, jakou by si asi přál. Po příchodu nového majitele Slavie Pavla Tykače se začalo mluvit o jeho návratu do Edenu. Lingr se ovšem nechal slyšet, že chce ještě zabojovat o místo v sestavě Feyenoordu.

Dostane příležitost od Briana Priskeho?

Navíc se měl objevit nový kouč, tím pádem i nová příležitost. Hlavním lodivodem holandského klubu se nakonec stal Brian Priske, který do něj přišel právě z Letné. Na tiskové konferenci před Mistrovstvím Evropy dne 14. června 2024 Lingr říká, že je rád za příchod jmenovaného trenéra. Věří, že by mohl nastupovat na delší úseky než v uplynulé sezoně a zbavit se nálepky střídajícího hráče. Po roce je dokončen jeho přestup do Feyenoordu, jehož hráčem je od 1.7.2024. Jak dlouho jím ovšem zůstane?

Podle (nejen) sparťanských fanoušků míří na Letnou

Na sociální síti X se začínají objevovat zprávy, že by měl být v kontaktu s pražskou Spartou. Přinášejí je samotní fanoušci, ale posléze třeba i hodně sledovaný účet Sparťanské zprávy. Informaci ovšem sdílejí i některé slávistické kanály.

Stále se ovšem pohybujeme na poli spekulací. Oficiální zdroje ani sportovní média se k tomu prozatím nevyjadřují. Je to tedy naprostý výmysl, který si žije svým životem? Nebo opravdu utajená zpráva, jenž neměla uniknout na veřejnost?

Lingra ve Spartě by fanoušci Slavie těžko kousali

Každopádně by se jednalo o přestup, který by někteří fanoušci Slavie asi těžko kousali. Ondřej Lingr byl velkým oblíbencem sešívaných. Štístkem s neskutečně pozitivní energií, ale i odhodláním a bojovností. Stále se ovšem potácí na pokraji sestavy, přestože kvality jednoznačně má. Dokázal by se prosadit právě na Letné?

Možná, že už blízká budoucnost ukáže, jestli bylo na této spekulaci něco pravdy. Ondřeje Lingra bychom určitě rádi viděli zpátky v české lize, zároveň mu ovšem přejeme i úspěchy v zahraničí. Podobným přestupem by ovšem ještě zvýraznil nadcházející sezonu, která bude už takhle v mnoha aspektech atraktivní.

Nakonec to bude nejspíš hoax

I přes velké množství příspěvku na sociálních sítích, které se tomuto tématu věnují, nakonec pravděpodobně zůstane jen u spekulací. Mnoho lidí tuto informaci totiž zároveň i popírá a sám Lingr dává lajky na slávistické příspěvky. Zároveň to ovšem veřejně ani nepopřel, což je za mě trochu chyba a škoda.

Zdroj:

https://x.com/ACSRuda/status/1808533439735291958

https://x.com/drebin670/status/1808508093061382443

https://x.com/vofsajdu/status/1806414348501369196

https://www.youtube.com/watch?v=sK5kP-LqWSc

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Ondřej Lingr

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz