Hlavní obsah
Sport

Spousta problémů v týmu Slovanu Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution 2.0/Bratislavská župa

Slovan v lize naprosto dominuje, což klubu umožnilo soustředit se na EKL. I když na rozdíl od minulého roku nedokázal bratislavský klub vyhrát skupinu a musel tak hrát ve vyřazovací fázi o jedno kolo více, prognózy se nezdály být špatné.

Článek

Sturm Graz se z všech možných soupeřů jevil jako jeden z nejpřijatelnějších. Tento soupeř také potěšil fanoušky, neboť byl geograficky nejbližší. Slovan navíc na začátku jarní části sezóny porazil druhou Žilinu 4:0 na hřišti soupeře. Zdálo se tedy, že se blíží něco dobrého. To se však nestalo.

Před zápasem se neobjevily až tak dobré zprávy. Už dříve bylo jasné, že Slovanu budou chybět brankář Milan Borjan a stoper Kevin Wimmer. K tomu se však přidalo zranění dalšího stopera Križana a i nová posila na této pozici Spyros Risvanis se zranil. K tomuto problému se připojil i Blackman, který onemocněl. Slovan tak šel do zápasu pouze s pěti obránci, přičemž mimo pozice levého obránce neměl na lavičce náhradu za žádnou defenzivní pozici. Celkově byla lavička oslabená. Bratislavský klub měl na ní dva brankáře a mimo to jen pět hráčů do pole. Také se jednalo o utkání s vědomím, že i když místo Čavriče přišel Gerson, klub nenahradil Lucase Lovata na pozici levého obránce žádným novým příchodem.

Slovan na odvetu bez Weissa

Největším esem, které měl Slovan na lavičce, byl jednoznačně Vladimír Weiss ml. Ten se po mnoha problémech se zdravím konečně představil v zápase ve Žilině, ale na tento zápas nebyl fit natolik, aby nastoupil od začátku. V prvním poločase dokázal bratislavský klub držet krok. I když prohrál 2:1, soupeř neměl výraznou převahu a góly padaly hlavně po chybách. Ty se však v tom druhém poločase ještě naskládaly. Nejprve úplně zbytečný pokutový kop a následně příchod Weisse, který měl Slovanu pomoci aspoň částečně zvrátit zápas na jeho stranu, způsobil přesný opak. Hráč nebyl na hřišti ani 10 minut a už z něj scházel po úplně zbytečné červené kartě. Svému klubu tak absolutně nepomohl v prvním zápase a v tom druhém mu nepomůže vůbec, neboť bude chybět právě kvůli červené kartě. Poslední ranou byl gól v nastaveném čase, který uzavřel výsledek na 4:1.

Vladimír Weiss st. to už v kariéře v této pozici zvládl

Hovořit o nějakých šancích na obrat je poměrně optimistické, neboť tento rozdíl je velmi výrazný. Je však potřeba se podívat i na to, že soupeř, i když zvítězil vysoko, na hřišti nedominoval. Góly Slovan nedostal po nějakém systematickém tlaku, ale po individuálních chybách, jichž v zápase udělal množství. Také se očekává, že na odvetu se vrátí Milan Borjan a Kevin Wimmer. Očekává se také, že Blackman už bude fit. Svému klubu by podle předpokladů měl pomoci i plný stadion.

Poslední důležitý faktor je trenér Vladimír Weiss starší. Tento zkušený trenér již ve své kariéře otočil několik zápasů. Slovan si může vzpomenout například na obrat proti Pohroní, kdy klub po poločase šokujícím způsobem prohrával 0:3, ale nakonec z něj vyšel vítězně. Také v předkolech evropských soutěží lze zmínit zápas s Young Boys Bern, kdy klub rovněž prohrával 0:3, ale po dvou rychlých gólech mu zhatila vyrovnání konstrukce brány. Lepšími příklady jsou však jiná působiště. Ať už jsou to Mistrovství Světa 2010, kde se Slovensko s Weissem na lavičce po zisku jednoho bodu z dvou zápasů dokázalo pozvednout, a nakonec postoupilo díky vítězství nad úřadujícím mistrem Itálií. Také při památné cestě Petržalky do skupiny Ligy Mistrů slovenský klub v úplně prvním dvojzápase prohrál nejprve 2:0, ale nakonec po vítězství 4:1 postoupil. Slovan sice nemá mnoho šancí, ale vzdávat se by bylo vzhledem k těmto okolnostem krátkozraké.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz