Hlavní obsah
Sport

Staněk vychytal Slavii tři body

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl/Jindřich Jager

Prvních dvacet minut dokázali slávisté soupeře výrazně přehrávat, ale poté jakoby svěřenci Luboše Kozla pochopili, že domácích se nemusí bát a odehráli vyrovnanou partii. Na body to však především díky skvělým zákrokům Jindřicha Staňka nestačilo.

Článek

Slávistům ve hře dlouho chyběla myšlenka. Duo Petr Ševčík - Oscar asi není tou optimální středovou dvojicí. Oba jsou to výteční fotbalisté, ale jejich síla je spíš uprostřed pole a chybí jim větší „drajv“ směrem dopředu, který má třeba Christos Zafeiris. Když pak k tomu přidáme nepříliš dobrou formu Václava Jurečky a Micka van Burena, vyjde nám z toho to, že sešívaní toho dopředu moc vymyslet nedokázali.

Naštěstí liberecký Luka Kulenovič nedokázal využít nejistoty slávistických stoperů a buď napálil míč do břevna, nebo zasahoval výtečný Jindřich Staněk.

Fantom Staněk

A propos Jindřich Staněk. Když přicházel, většina fandů domácích byla proti. A nyní? Nejen že se reprezentační jedničce povedlo rychle vyvrátit mýlku o slabé hře nohama, ale navíc má Slavia konečně brankáře, jenž působí v brance naprosto dominantním dojmem. O fantastických zákrocích na lajně se pak ani třeba zmiňovat.

Na řadě domácích borců bylo také vidět, že by potřebovali odpočinek. Problém je, že ti, kteří jej potřebují nejvíc, odjedou s reprezentací. Pro hráče není větší cti než reprezentovat vlastní zem, ale pro klub je množství reprezentantů spíše kontraproduktivní.

Zajímavý je i souboj o pozici levého beka v sestavě Slavie. Na začátku jara to vypadalo, že si tento flek uzurpuje El Hadji Malick Diouf, ale čím zápasy přibývají, tím je jasnější, že Ondřej Zmrzlý je zatím mnohem dál. Individuální kvality obou borců jsou sice podobné, ale posila z Olomouce ukazuje, že je hráčem, na něhož se lze v těžkých momentech spolehnout. Naopak mladý Senegalec si v mnoha momentech počíná jako dítě, a ještě to není ani zdaleka hotový hráč.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz