Hlavní obsah
Sport

Staré dobré časy v Baníku? S touto formou mohou skolit i Spartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Tadeáš Bednarz

V Teplicích se konalo v podání ostravského Baníku jedno malé fotbalové drama. Gól Ladislava Almásiho ale zajistil souboru trenéra Pavla Hapala důležité tři body.

Článek

Na ligovou branku čekal slovenský útočník v této sezoně nezdravě dlouho, ale dá se říct, že přišla v pravý čas. Po bídném začátku dělí Baník jediný bod od příček zajišťujících evropské poháry. Nezklame své fanoušky v závěru podzimu a nepřijdou zkraty podobné těm z nedávné minulosti?

Dvě očekávaná vítězství

Nejbližší fotbalovou návštěvou do Ostravy je tým Jablonce vedený kapitánem mistrovského Baníku z roku 2004 Radoslavem Látalem. Klub, který měl ještě nedávno pohárové starosti, se nyní nachází na 15. místě tabulky a v dosavadním průběhu sezony si připsal pouze jedno vítězství. Po dlouhé době půjde Baník do vzájemné konfrontace v pozici jasného favorita. Ukáže, že se jí umí stále lépe zhostit?

V následujícím kole se chystá Baník na hřiště týmu s podobnými starostmi. Čeká ho výjezd do nedaleké Karviné a proti týmu trenéra Hapala se může postavit například nedávný baníkovský kapitán Jiří Fleišman. Baník tak opět bude čekat role týmu, který má za povinnost tvořit, které se v poslední době nedokázal vždy zcela dobře zhostit. Pokud se mu to v těchto dvou případech povede, může se jednat o další důkaz herního pokroku a progresu. Zaváhání s týmy této kategorie si již tradiční ostravský klub skutečně dovolit nemůže.

Baník může stále připravit fanouškům nejlepší možný závěr podzimu

Na závěr podzimní části dorazí do Ostravy největší rival a momentálně vedoucí tým tabulky Sparta Praha, která společně s konkurenční Slavií ještě neokusila hořkost porážky. Příjezd Sparty znamená vždy v Ostravě znamená fotbalový svátek a případný úspěch přinese vždy velký důvod k radosti. Výhra v tomto zápase by patrně znamenala, že se Baník skutečně vydal na správnou cestu.

Baník čekají dvě utkání, v nichž je papírově vítězství povinností a po nich přijde jeden fotbalový svátek. Jedná se o tři utkání, která mohou sehrát velmi důležitou roli v konečném hodnocení fotbalového podzimu, který začínal s jistou dávkou skepse, ale postupně přichází jistá naděje. Před jarem by pak fanouškům nestačily obecné fráze, ale vedení klubu by muselo přijít s konkrétními cíli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz