Hlavní obsah
Sport

Straka Michalovce úplně změnil. Můžou se dokonce vyhnout baráži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Po skončení jarní časti Niké ligy se zdálo, že poslední příčky jsou již jasné a že to bude pouze mezi Michalovcemi a Zlatými Moravcemi. Tyto dva kluby měly podle předpokladů bojovat o to, aby se vyhnuly přímému sestupu a hrály alespoň baráž.

Článek

Michalovce však mají jiné plány. Klub, který na pozice zajišťující vyhnutí se oběma těmto případům, ztrácel množství bodů. Ten samý klub momentálně ztrácí na desátou příčku pouze dva body. Klub navíc táhne sérii tří vítězství a od dosažení prvního z nich ještě body neztratil. Je zřejmé, že se v týmu něco muselo změnit. A to, co se změnilo, je místo trenéra. To nyní zastává František Straka.

Zkušený český trenér má pověst člověka, který se dokáže pro fotbal opravdu nadchnout. Nejen to, ale jeho nadšení a energie se obvykle přenesou i na samotný tým. Důkazem toho byl Trenčín v minulé sezóně. I ten převzal trenér Straka v obtížné situaci a při hrozbě sestupu. Klub se však dokázal zachránit a také vyhnout baráži. V této sezóně se Trenčínem inspirovaly Michalovce a zdá se, že vše funguje na výbornou.

Straka v lize zatím neprohrál

Straka zatím vedl východoslovenský klub v pěti zápasech. V pohárovém zápase sice vypadl s Trnavou, ale v lize je to jiný příběh. Už první zápas se Žilinou na hřišti soupeře naznačil, že se v týmu něco změnilo. Klub většinu zápasu s jasným favoritem vyhrával a o tři body je připravil až gól z penalty v nastaveném čase druhého poločasu. Následně však přicházely již jen výhry. Straka dokázal s Michalovcemi nejprve porazit v dvojzápase po sobě Zlaté Moravce a následně i Košice. Také díky tomu už ztrácí pouze dva body na soupeře z východního Slovenska.

V případě, že by se přes ně dostaly, vyhnou se i baráži. V lize bude trenéra Straku čekat ještě osm zápasů. Jeden z nich bude právě proti Košicím. Klub ze Zemplína tak má při současné formě obrovskou šanci dosáhnout cíle, který se jevil ještě před pár týdny jako nereálný. Připomínám, že mužstvo čekalo na výhru v nejvyšší slovenské soutěži od května minulého roku. Tehdy v posledním zápase sezóny dokázaly uspět se Zlatými Moravcemi a vyhnout se tak baráži. Po dlouhé sérii bez vítězství tak momentálně přetrvala trojzápasová série výher. Při aktuální formě, ve které se mužstvo nachází, je možnost, že se tato série ještě prodlouží.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz