Hlavní obsah
Sport

Straka prokázal své kvality. Michalovce byly jako vyměněné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 / David Sedlický

archivní fotografie

Před Františkem Strakou stojí stejný úkol jako v minulé sezoně. V té převzal Trenčín v závěru soutěže, kterému hrozil sestup.

Článek

Po příchodu českého trenéra se klub oběma těmto událostem vyhnul. Nyní je situace prakticky stejná, i když rozdíly tu jsou. Michalovce ještě nevyhrály. Už teď jsou na místě, které zajišťuje sestupovou baráž, a bodová ztráta je tak vysoká, že se z ní klub jen těžko dostane. Výhodou může být, že klub má ještě poměrně dost času a liga ještě ani není rozdělena na dvě poloviny.

Michalovce a Straka sahali na vítězství. Remíza je zklamáním

To, že proti sobě nastoupily Žilina, která je v lize druhá a dlouhodobě šlape Slovanu na paty v boji o titul, a Michalovce, které v lize stále nevyhrály, jasně naznačilo, kdo je favoritem. Navíc Žilina hrála na domácí půdě. Michalovce spoléhaly na to, že Straka, který je známý jako fantastický motivátor, konečně zabere. A průběh zápasu ukázal, že se mu to povedlo. Michalovce svého soupeře zaskočily. Byly aktivní, ujaly se vedení a měly několik šancí ke skórování. O jednu je dokonce připravil ofsajd. Žilina se mohla obávat, protože mohla být prvním klubem, proti kterému Michalovce vyhrají.

Od toho je zachránil až Timotej Jambor, který v samém závěru proměnil penaltu. Tým byl pochopitelně zklamaný. Trenér Straka na tiskové konferenci řekl, že někteří hráči měli dokonce slzy v očích. I sám trenér byl z této skutečnosti rozčarovaný. Přesto svůj tým pochválil. Jejich výkon a nasazení v zápase jim zajistily bod a hlavně body mohly být tři. Pokud si tým udrží tento výkon, má velkou šanci na záchranu. Mimo ligu však Michalovce hrají také v poháru. Podle toho, co řekl trenér Straka na tiskové konferenci, je však hlavním cílem záchrana v lize. Ani pohár však neplánují vypustit. I do této soutěže půjde klub s plným nasazením.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz