Hlavní obsah
Sport

Straka to opět dokázal! Zachránil další tým před pádem do druhé ligy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 / David Sedlecký

V době, kdy přebíral František Straka Michalovce, se spekulovalo jen o jednom. Zda bude klub hrát baráž nebo přímo vypadne. Nakonec však mužstvo pod českým trenérem nabralo fantastickou formu.

Článek

Přestože před jeho příchodem nemělo ani jedno vítězství v lize, nakonec se z otázky, zda to bude baráž nebo přímý sestup, stala otázka, zda to vůbec bude baráž.

Před posledním kolem, to navíc vypadalo, že to na baráž opravdu nebude. Košice, se kterými Michalovce o udržení bojovaly, ztrácely na svého soupeře tři body, s tím, že měly lepší vzájemné zápasy. To nakonec Košicím pomohlo vyhnout se baráži, protože poslední vzájemný zápas byl právě proti Michalovcím. Díky výhře a zisku tří bodů, nastalo bodové vyrovnání, ale díky lepším vzájemným utkáním se Košice vyhnuly baráži. Ta tedy nakonec připadla na Michalovce a na Františka Straku.

Jak je známo, baráž hraje předposlední mužstvo slovenské nejvyšší soutěže a druhé mužstvo ve druhé lize. Michalovce se tedy do baráže dostaly na poslední chvíli, ale nebyly jediné. Ve druhé nejvyšší soutěži byl dlouhodobě druhý Prešov. A protože tři kola před koncem zvládl s Petržalkou ve vzájemném zápase remizovat a udržet si dvoubodový náskok, zdálo se vše jasné. Mužstvo z východu však nezvládlo zápas s Humenným a do baráže putovala Petržalka. Pro tu to mohl být návrat mezi elitu po dlouhých letech.

Mužstvo navíc ukázalo, že umí přilákat fanoušky. Jelikož jejich stadion nesplňoval podmínky pro hraní baráže, odehráli ji na Tehelném Poli. Na zápas přišlo téměř 4000 fanoušků, což by byl ve slovenské lize nadprůměr. Po prvním zápase byla v lepší pozici Petržalka, která zvítězila 2:1. Straka však nezůstal své pověsti nic dlužný. V odvetě jeho mužstvo zvítězilo 2:0 a nadále bude hrát nejvyšší soutěž. Otázkou je však budoucnost českého trenéra. Poté, co v uplynulé sezóně zachránil Trenčín, nedostal možnost pokračovat. Uvidíme, jestli se něco podobného stane i nyní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz