Hlavní obsah
Sport

Světlé zítřky pro Duklu? Nový investor by chtěl klub z Julisky dovést až do Evropy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Jak už jsme vás informovali, do fotbalové Dukly vstoupil nový investor Matěj Turek. Zakoupil 34 % akcií a projevil zájem o rozvoj celého klubu. Některá jeho prohlášení ovšem momentálně působí jako sci-fi.

Článek

Zakladatel investičního fondu 10×, do jejichž portfolia patří Ticketstream, Algotech, a.s. nebo Týmuj.cz, sice podle svých slov není vyloženě fotbalovým fanouškem, přesto chce pomoci Duklu posunout na vyšší úroveň.

Má Dukla potenciál na Evropu?

V rozhovoru pro sport.cz dokonce pronesl hodně odvážné tvrzení, že Dukla má do budoucna potenciál i na evropské poháry. Většině lidí asi přijde něco podobné v současné situaci spíše směšné. Klub z Julisky se s největší pravděpodobností bude letos především snažit zachránit v nejvyšší soutěži, v některých zápasech má vůbec problém s nalákáním lidí. A to ani nemluvím o tom, že větší „kotel“ jako u ostatních pražských ligových týmů tu v podstatě neexistuje.

Ano, hlavním cílem pro letošní sezonu opravdu musí být boj o záchranu. Ve chvíli, kdy se klubu povede udržet se v Chance Lize, může v příštích letech přemýšlet nad nějakými dalšími metami. Vede k nim ovšem hodně dlouhá cesta. Především se musí zaměřit na zkvalitnění kádru, který bude moci bojovat i s kluby ve středu tabulky. Například u pražských Bohemians jsme už ovšem vzestup z daleko hlubšího dna viděli.

Chce to lepší diváckou podporu a marketing

S lepšími výsledky potom určitě může přijít i větší divácká podpora. Proč ne? Jedná se o klub z pražského prostředí, takže má obrovský potenciál zaujmout především fanoušky fotbalu mimo pražská S. Takovým konkurentem v tomto boji by jim mohli být spíše klokani.

Určitě to bude chtít nějaké další kroky v marketingu. I když například originální videa Dukly vlastně nejsou vůbec špatná a vzbuzují dostatečnou pozornost. Mnohým lidem se nemusejí líbit, přesto je zhlédnou a třeba je i okomentují na sociálních sítích. A znáte to, negativní reklama – také reklama.

A nakonec, proč by se v budoucích letech nemohla Dukla zvednout, stejně jako jiné celky? Příchod nového investora (i když menšinového) může být určitě velkou pomocí do budoucna. Nebudeme si nic nalhávat, peníze prostě hrají ve fotbalovém prostředí prim. Matěj Turek sice nechce investovat do náhodných posil, přesto by jeho vstup mohl v budoucna znamenat i určitou změnu v tomto směru.

Dukla má na čem stavět, musí však odpoutat pozornost od své minulosti

Dukla je tradičním českým klubem, který má hodně bohatou historii. Vlastně se jedná o třetí nejúspěšnější celek v dějinách našeho fotbalu. Nutno si ovšem připustit, že značnou část zdarů získal i díky obrovské podpoře komunistického režimu. Ostatně to je mu dodnes tak trochu vyčítáno a mnozí proto nemohou Julisce přijít na chuť.

Do budoucna to ovšem neznamená, že nemůže přijít nějaký rozmach Dukly. A vlastně by to bylo hodně zajímavé. Napomáhá jí poloha v Praze, i když je trochu odstrčená. Vlastně jsem už letos nepochopil, proč do ní nechce chodit více zajímavých hráčů. Pevně ovšem věřím, že se to začne brzy měnit. Důležitá určitě bude i práce s mládeží, kterou mají na Julisce na velice dobré úrovni. Už nyní má Petr Rada ve svém kádru několik zajímavých mladých hráčů, kteří se určitě ještě mohou výkonnostně zvednout.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Matěj Turek

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz