Hlavní obsah
Sport

Teplice doma vyhrály. Trenér Kozel oznámil konec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Stenzelová

Zápas dvou odlišných poločasů vidělo téměř pět tisíc diváků v neděli v Teplicích Na Stínadlech. Zatímco první poločas byl svázaný taktikou, ve druhém nebyla o šance na obou stranách nouze.

Článek

První poločas skutečně diváky nadchnout nemohl. Teplice pozorně bránily, hráči bojovali jeden za druhého, vzájemně za sebe zaskakovali. Když ale došlo na rozehrávku, působili žluto-modří poměrně bezradně. Po pomalém obehrávání kolem stoperů tak většinou následoval nepřesný nákop dopředu. S tím pak měli stopeři Slovanu Liberec snadnou práci.

Diváky ze sedadel snad zvedla pouze situace z 25. minuty, kdy se Teplice snažily přejít do rychlého protiútoku. Marios Purzitidis evidentně držel Abdallaha Gninga, který následně držel i jeho. Celý souboj se odehrával mimo hlavní záběry kamer. Podle slov Matěje Chaluše vyšel ze souboje jeho spoluhráč Purzitidis s krvavým zraněním v oku. Jak ale přesně k jeho zranění v obličeji došlo, ví dnes asi jen on sám. Gning vyfasoval žlutou kartu.

Druhý poločas bavil z obou stran

Do druhého poločasu hráči obou týmů vlétli jako polití živou vodou. Už ve 49. minutě unikal do vápna Daniel Fila. Nedokázal však ani přihrát, ani vystřelit a Liberec mašíroval do protiútoku vedeným Lubomírem Tuptou. Právě on byl i u samotného závěru akce, kdy jeho střela orazítkovala tyč branky Richarda Ludhy. Tři minuty na to už po centru Ondřeje Kričfalušiho hlavičkoval nebezpečně Fila, ale brankář Hugo Jan Bačkovský se vyznamenal parádním zákrokem. O další zhruba tři minuty později se už však domácí Fila z gólu radovat mohl. Střelou zpoza vápna vymetl šibenici.

O pár minut později už mohlo být srovnáno. Gólovou střelu Luky Kulenoviče z oblasti penaltového puntíku zablokoval padající Daniel Trubač. V 72. minutě přišla ztráta míče ve středu hřiště a střídající Denis Višinský předložil přízemní centr do prostoru malého vápna. Tam dobíhal Kulenovič, který se velmi nepříjemně zranil o tyč. Nakonec opustil hřiště na nosítkách za potlesku celého stadionu, který sám hráč ocenil zdviženým palcem.

Trenér Kozel na tiskové konferenci připomněl situaci z 84. minuty, kdy se podle něj měla kopat jasná penalta pro Liberec. Višinský, který ze střídačky hru Liberce výrazně oživil, už podruhé v zápase z kroku stejnou kličkou upláchl Lukáši Marečkovi. Ten ho stíhal marně a začal po něm sahat. Višinský skončil na trávníku, ale na penaltu to dle hlavního sudího Jana Všetečky bylo málo. Krátce na to následovaly největší gólové příležitosti Liberce. Kdy obě střely Chaluše z prostoru velkého vápna zlikvidoval Ludha. Na konci akce však pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd, takže je otázkou, zda by případný gól platil.

Když už to vypadalo, že zápas skončí jednogólovým rozdílem, který by možná nakonec braly oba týmy, přišla ztráta míče Mohameda Doumbii. Toho obral Robert Jukl, který míč posunul na Filu. Fila přihrávkou vyzval ke střele zpoza vápna Filipu Havelku, který s ní naložil stejně jako v podzimním zápase v Liberci. Stav se tak v 92. minutě měnil na 2:0.

Trenér Kozel oznámil konec na lavičce Liberce

Když už to vypadalo, že se v Teplicích nic dalšího nestane, přítomné novináře překvapil svým prohlášením trenér Luboš Kozel. Na konci tiskové konference oznámil, že po sezóně v Liberci končí. Veřejné prohlášení se rozhodl udělat po tom, co dle jeho slov celkem překvapivě prosakovaly informace o konci jeho angažmá. O rozhodnutí vedení se prý dozvěděl ve chvíli, kdy Ondřej Kania, nový majitel Liberce, oficiálně vstoupil do klubu. O jeho konci v klubu prý na začátku věděli pouze tři, maximálně čtyři lidé. Jelikož nechtěl dále mlžit, svůj odchod oznámil i hráčům v kabině. Otázkou však stále zůstává, kam jeho kroky po konci sezony povedou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz