Hlavní obsah
Sport

Teplice proti Hradci vyhlížely body marně. Nepoučily se

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jager

Kdo fotbal trochu sleduje, možná se podivil nad tím, proč byl jako nedělní večerní šlágr Chance ligy vybrán zápas Teplic v Hradci Králové.

Článek

Většina expertů i fanoušků očekávala vcelku nezáživný zápas, kde Teplice proti svému neoblíbenému soupeři opět neskórují a Hradec dá z jakési ojedinělé pološance gól. Světe div se, přesně tak to na hřišti vypadalo.

Pojďme pěkně od začátku. Vloni se Teplice s Hradcem potkaly celkem čtyřikrát. Nevstřelily mu ani jednu branku, třikrát prohrály 1:0 a jednou 2:0. Bylo zřejmé, že realizační tým v čele s trenérem Zdenko Frťalou musí výrazně změnit to, s čím proti Hradci vyrukují. Na hřišti se ale odehrával přesný opak. Teplice opět trápí rozsáhlá marodka, ze které by dokázaly poskládat polovinu základní sestavy. K dispozici nemají hned tři stopery – Knapíka, Kričfalušiho a letní posilu Takácse. Přesto sáhly k totožnému systému a rozestavení se třemi stopery, které proti Hradci dosud vždy praktikovaly.

Zápas Teplic s Hradcem jako přes kopírák

Nejde snad o to, že by své role hráči v zadních řadách Teplic nezvládali. Obrana naopak působila velmi jistě a pevně. Problém je v tom, že Teplice byly naprosto nulové směrem dopředu Což se jim v tomto systému speciálně v zápasech s Hradcem stává pravidelně. Kdo viděl generálku celku proti týmu Lech Poznaň, sledoval zápas jako přes kopírák. Hradec tlačil, žádné tutovky si ovšem nevypracoval. Skláři bránily, vepředu se k ničemu nedostaly a zápas směřoval ke konečnému výsledku 0:0.

V 58. minutě přišel moment, na který jsem také upozorňoval v posledním článku o generálce s Poznaní. Taktéž proti Hradci Teplice prostřídaly a přešly do nového systému s rozestavením 4-2-3-1. Najednou to směrem dopředu šlo lépe a stejně jako v generálce se do své velké šance okolo 70. minuty dostal Filip Horský. Přesně v tento moment veškerá podobnost s generálkou končí. Horský svou šanci neproměnil a zápas pokračoval k bezbrankové remíze.

Infarktový závěr jako na houpačce

V 89. minutě se k rohovému kopu postavil teplický Daniel Trubač. Při exekuci kopu se pod ním utrhl kus trávníku a míč posunul pouze k debutantovi Kevinu Zsigmondovi. Ten sice střelou branku netrefil, ale domácí Filip Čihák si nešťastným zákrokem poslal míč do vlastní branky.

Po téměř čtyřech minutách zkoumání situace za pomoci VAR byla branka odvolána kvůli dvojímu doteku Trubače při zahrávání rohového kopu. Uplynulo pár sekund a k překvapení všech po prudké a lehce tečované střele Karla Spáčila lovil míč ze sítě brankář Teplic Richard Ludha. Přes hektický závěr se zápas nakonec dovalil k tradičnímu výsledku Hradce s Teplicemi. Hradec slaví vítězství 1:0.

Prezentace týmu Teplic na hřišti Hradce je dle mého soudu velkým zklamáním. Působilo to jako kdyby na ta předešlá čtyři utkání Teplice zapomněly a nepoučily se. Realizační tým během letní přípravy proklamoval, že s týmem pracoval hlavně na útočné fázi. Na hřišti se to ovšem neprojevilo. Nedá se upřít bojovnost, velmi dobrý výkon obrany, která nastoupila v improvizované sestavě. Nicméně bránit v jedenácti mužích bezbrankovou remízu proti týmu, který v loňské sezóně skončil jen o příčku výš, mi přijde jako zahozená šance něco změnit. Hradec není Sparta, kterou Teplice přivítají doma hned v dalším kole. Rozhodně by stálo za to si proti Votrokům dovolit víc než vyrukovat s tím, co už čtyřikrát předtím nefungovalo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz