Hlavní obsah
Sport

Teplice: Raději hrát znovu o záchranu, než mít tým složený z hráčů na hostování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ve čtvrtek 20. července proběhla přímo na hlavní tribuně stadionu Na Stínadlech tradiční předsezónní beseda s fanoušky FK Teplice. Došlo zde i k několika překvapivým vyjádřením, tak se na ně pojďme postupně podívat.

Článek

Mnozí by možná očekávali, že se většina dotazů týkala posílení kádru, ale opak je pravdou. Teplice se netají tím, že dlouhodobě hledají nového vlastníka. Z úst ředitele klubu Řepky v tomto ohledu zazněla nová informace. Jednání s potenciálním majitelem z Rakouska se zadrhla mimo jiné i na tom, že by nový majitel mohl spíše spekulovat ohledně výhodných pozemků v centru města, která klubu patří. Předseda představenstva Šedlbauer zopakoval, že hledá majitele, který bude chtít klub dlouhodobě po fotbalové stránce rozvíjet. Není to tedy „pouze“ o sehnání někoho, kdo je ochotný sáhnout do kapsy pro dostatečně vysokou částku.

Obci s největší skládkou odpadu v okolí vadí potenciální světelné znečištění

S rozvojem fotbalu v Teplicích také souvisí plán na vybudování tréninkového centra o velikosti šesti až osmi hřišť. Když už to vypadalo, že má klub zajištěné pozemky a zaměří se především na hledání investora, nastal problém s obcí Modlany, v jejímž katastru se pozemky nachází.

Vinou změny územního plánu obce, která evidentně záměru klubu příliš nepřeje, došlo až k následným soudním sporům. Obec, která je mezi místními známá především díky největší legální skládce odpadů v okolí, se odkazovala na obavy ze světelného znečištění způsobeného výstavbou tréninkových hřišť. Nakonec by mělo dojít k dohodě, že tréninkové centrum vyroste dále od obce v blízkosti vodní plochy s názvem Kateřina. Ředitel Řepka si v otázce vybudování tréninkového centra dává ambiciózní cíl stihnout stavbu dokončit do roku 2026. Výši požadované investice odhaduje na 250 milionů korun. Celý projekt je pro klub nesmírně důležitý. Moderní tréninkové centrum má přilákat do Teplic i spoustu mladých talentů, kteří momentálně region spíše opouští.

Chceme hráče se vztahem ke klubu a městu Teplice

V otázkách nakonec došlo i na změny v kádru. Vedení se jednoznačně shodlo na tom, že je dlouhodobým cílem v klubu vychovávat hráče se vztahem ke klubu i městu. To i za cenu krátkodobě horších výsledků. Sportovní ředitel Štěpán Vachoušek nastínil, že se klub již nechce vydávat cestou hráčů na hostování, kteří „přijedou z Prahy, odtrénují si a zase odjedou.“ V klubu tak v současnosti najdeme pouze hostujícího Filu ze Slavie a Yassera z Al Ahly.

V případě druhého jmenovaného klub usiluje o prodloužení hostování, které končí v létě 2024. Klub v hráči vidí potenciál a zároveň i hráč stojí o setrvání v Teplicích, jelikož si zde našel českou přítelkyni. Bez nadsázky se dá říct, že právě ona bude jedním z hlavních důvodů, proč se Yasser po vzoru svých dvou parťáků již během uplynulé sezóny nevrátil zpět do Egypta. Stále tak bojuje o svou příležitost v týmu Áčka.

Trenér Frťala se také vyjádřil na adresu jabloneckého Pleštila, který byl v Teplicích na jaře na hostování. Velmi prý o jeho další působení v Teplicích stál, avšak i vinou změny trenéra v Jablonci se tento záměr neuskutečnil. Do září však zatím zůstává vše otevřené.

V Teplicích panuje pozitivní atmosféra

Kdo by se na klub z Teplic a jeho dosavadní přestupy díval z venku, mohl by získat pocit, že se tepličtí budou startu sezóny obávat. Z celého vedení a především trenéra Frťaly jsem však získal přesně opačný dojem. V klubu panuje velmi pozitivní a uvolněná atmosféra. Tu trenér demonstroval i svou odpovědí na to, s jakým cílovým umístěním půjdou Teplice do startující sezóny. S lišáckým úsměvem odpověděl: „Jdeme zápas od zápasu.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz