Hlavní obsah
Sport

Teplice už dvě selhání z úvodu zápasu nenapravily. Havel opět katastrofální, Matoušek nabírá formu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: FK Teplice

Územní převahu Teplice v bodový zisk nepřetavily. Naopak Bohemka se i bez zraněného Júsufa z prvních dvou střel na branku dvakrát radovala.

Článek

Už předzápasové sestavy přinesly řadu překvapení. Kdo se těšil na forwardy typu Júsufa Hilála, Abdallaha Gninga či Mohameda Yassera, těšil se marně. Všichni se totiž před zápasem ocitli na seznamu zraněných.

Neuběhly ani dvě minuty zápasu a tváří v tvář brankáři Tomáši Frühwaldovi se ocitl teplický Filip Horský. Ten však v zakončení selhal a svoji tutovku nevyužil. Za čtyři minuty se po další z nepochopitelných minel Lukáše Havla radoval z gólu po přihrávce Václava Drchala jeho kolega Jan Matoušek.

Katastrofální vstup Havla do nového angažmá

Havlovi se úvod angažmá ve žluto-modrém dresu vůbec nevydařil. Vyrobil hned několik chyb, které vedly k brankám soupeře. I přes značná zranění v teplickém kádru vypadl ze základní sestavy. Po dalším hrůzostrašném obranném zákroku už začínají fanoušci Teplic spekulovat, zda nebyl jakožto jihočeský srdcař nasazen klubem z Českých Budějovic na sever Čech záměrně, aby škodil tzv. zevnitř. Pravdou je, že dosavadní počínání zkušeného stopera od příchodu Na Stínadla se jen těžko racionálně vysvětluje.

Od posledního utkání na Slovácku se stihl dát dohromady Nemanja Mičevič. Nic proto nenasvědčovalo tomu, že by se měl Havel v sestavě objevit. Speciálně po tom, co Teplice z posledních čtyř soutěžních utkání třikrát vyhrály. Stoperská dvojice Lukáš Mareček s Mičevičem nedostala v tomto složení ani jeden gól.

Návratem k systému se třemi stopery se proti Bohemians dostal do sestavy právě Havel. Jak se záhy ukázalo, nebylo to vůbec dobré rozhodnutí. Havel zůstal společně se dvěma spoluhráči o poločase v kabině.

Teplice opticky lepší, přesto bez bodů

Je přitom nutné dodat, že Teplice byly po celý zápas opticky lepší a hru měly zdánlivě pod kontrolou. Jakmile však Drchal s Matouškem dostali vhodný balón do prostoru podél obránců, každá taková situace zaváněla brankou. Ještě před koncem prvního poločasu si takto Drchal poradil s Mičevičem. Ten ve skluzu netrefil míč a ocitl se tak mimo hru. Znovu se zopakovala spolupráce Drchala s Matouškem a ten se po druhé střele Klokanů na branku radoval z druhé vstřelené branky.

Ve druhém poločase se Teplice snažily být ještě nebezpečnější a zabíhat za obranu soupeře. Bohemians moc dobře nefungovala záložní řada, což po zápase potvrdil i trenér Veselý. Dvojice Drchal – Matoušek jen zřídka dostávala takové míče, které by potřebovala. Hráči Bohemky jako kdyby stále vepředu hledali svého kanonýra Júsufa.

Bohemians si vybrali štěstí z minulých zápasů

Tlak Teplic vyústil v gól Roberta Jukla. Jeho stoupající výkony i nebezpečnost směrem k brance soupeře mohou být malou náplastí na všechny ztracené body z pohledu sklářů proti Bohemians. Po snížení brankového rozdílu Teplice dále dobývaly obranu Klokanů. Vyrovnávací branka visela ve vzduchu, ale nepřišla. V závěru zápasu už byla hra dosti rozkouskovaná a Bohemka si tak i po nepřesvědčivém výkonu dokráčela pro tři body.

Trenér Veselý po zápase přiznal, že na vítězství to v zápase Na Stínadlech úplně nebylo. Připomněl však zápas s Mladou Boleslaví, kde si naopak dle jeho soudu Klokani zasloužili vyhrát. Jan Matoušek se ještě vzpomínkou vrátil k zápasu na Julisce. Tam podle jeho slov Bohemians prohráli zápas, který snad ani prohrát nešel. Dnes se tak štěstí zase naopak přiklonilo na stranu hostů z Prahy.

Autor článku: Daniel Dolejší

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz