Hlavní obsah
Sport

Tiché přestupové léto Slavie. Mladíci mají díky Euru jedinečnou šanci se ukázat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Zatímco Sparta představila kosovského křídelníka Ermala Krasniqiho a rozloučila se s kapitánem Ladislavem Krejčím a trenérem Brianem Priskem, Slavia zatím v přestupovém období překvapivě mlčí.

Článek

Největšími posilami jsou pro sešívané zatím navrátilci z hostování, kteří na soustředění v Rakousku bojují o šanci v A-týmu.

Už 20. července začne Slavii sezona Fortuna ligy, a to na horké půdě Slovácka. Pokud by se české reprezentaci podařilo postoupit do osmifinále Eura, znamenalo by to pouze 18 dní času mezi vypadnutím z turnaje a prvním kolem. A to se týká hned devítí slávistů, plus Ivan Schranz je se Slovenskem také blízko postupu.

Šance pro Tepličáky

Na kemp v Rakousku odjelo s A-týmem několik mladíků. Největší šanci nakouknout do sestavy v prvních dvou kolech mají Daniel Fila se Štěpánem Chaloupkem. Ti strávili uplynulou sezonu v Teplicích a oba se po ní dostali mezi náhradníky reprezentace pro Euro.

Slavia má na mistrovství Evropy hned tři stopery, přičemž minimálně třicátník Tomáš Holeš bude po turnaji potřebovat nějaký čas na regeneraci. Chaloupkovi však první kola musejí vyjít, protože k Holešovi a Davidu Zimovi má Jindřich Trpišovský silné citové pouto, a potenciál Tomáše Vlčka nelze dlouhodobě přehlížet.

U Fily je to jiné. Ten by mohl typologicky nahradit Mojmíra Chytila, protože je také silný zády k bráně. Mick van Buren, Muhamed Tijani a dokonce i Václav Jurečka postupem jara ztratili důvěru Trpišovského, zatímco Fila sázel gól za gólem. Na rozdíl od Chaloupka má ale poslední šanci se v červenobílém chytit, jinak asi definitivně ve Slavii skončí.

Hra na přestupovou schovávanou?

Po převzetí klubu Pavlem Tykačem a zimní investici do Davida Zimy se čekalo, že Slavia do nákupů před sezonou, ve které se mistr kvalifikuje do skupiny Ligy mistrů, skočí po hlavě. Měsíc do startu ligy se stále čeká na první jméno, když nepočítáme mladíka Alexandra Bůžka. Tři roky se čeká na titul, fanoušci si začínají kousat nehty.

Při pohledu na soupisku Slavie se ale nabízí otázka: „Koho vlastně Slavia potřebuje?“ Určitě křídlo typu Matěje Juráska, protože rychlého, tahového hráče má v kádru pouze jednoho. A kvalita v křídelních prostorech jí v minulé sezoně jednoznačně scházela. Nabízí se tedy varianta, že vedení veškeré peníze investuje do jediného, ale o to kvalitnějšího hráče. Další posty už vyloženě nehoří, maximálně ofenzivní záložník.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz