Hlavní obsah
Sport

Tomáš Chorý oficiálně hráčem Slavie. Překoná nelibost fanoušků?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dan Ulrich/Žongl

Nejkontroverznější přestup posledních let se stal skutečností. Tomáš Chorý míří z Plzně do pražské Slavie, kde podepsal smlouvu do 30. června 2027. Klub ovšem nezveřejnil částku, za kterou měl útočník přijít.

Článek

Měla by se ovšem pohybovat okolo 90 milionů korun.

Už nějakou dobu se o tom mluvilo, potom vyvracelo a nakonec to potvrdili předčasně sami představitelé obou klubů. Nebojím se říct „kontroverzní“ hráč Viktorie Plzeň nakonec opravdu přišel a už se fotí v sešívaném dresu. Mnozí to zřejmě budou těžce kousat, na sociálních sítích se už ovšem objevují i uvítací slova fandů Slavie.

Bude muset překonat tlak fanoušků

Hodně teď záleží na samotném hráči, jak se s celou situací popasuje. Na začátku na něj bude vyvíjen obrovský tlak, zejména ze strany fanoušků. Možná přijde i nějaký ten pískot, pravděpodobně nebude tolik lidí vyvolávat jeho jméno. Jestliže se chce dostat náročným Slávistům pod kůži, bude se muset snažit a za klub vypustit duši.

Chci v životě udělat něco víc, posunout se dál v kariéře. Chci být prospěšný týmu, střílet góly, sbírat body, chci si zase zahrát Ligu mistrů. V rozhodování mi pomohl Jindra Staněk i další reprezentanti ze Slavie. Určitou nálepku mám asi v celé republice, té se nezbavím. Budu chtít ukázat fanouškům svou pravou stránku. Že jsem vítězný typ, že nevypustím jediný souboj.

Staněk, Chytil i další ho chtěli mít v týmu

Nyní bude muset svá slova potvrdit. Při úvahách o přestupu mu hodně pomohla i skutečnost, že v týmu má bývalého parťáka Jindřicha Staňka, s kterým všechno diskutoval. Zároveň se zná i s mnohými dalšími reprezentanty. Všichni se měli shodnout, že ho chtějí do své kabiny. V tu chvíli by se ho za mě měli snažit přijmout i fanoušci. Chorý je prostě momentálně slávista a jinak to v blízké době nebude.

V rámci rozhovoru na stránkách sport.cz potvrdil, že ho rodina odmala vedla ke Spartě. Zároveň ovšem následně řekl, že v Plzni se to samozřejmě po letech změnilo. I Viktorka je vedle Slavie jedním z největších rivalů Letenských. Ve stejné odpovědi zároveň přiznal, že skutečně křičel v Plzni onen nechutný pokřik Jude Slavie. Ale nyní s tím už nic neudělá. Byl prostě v euforii a opakoval to co ostatní.

Dopomůže Slavii k titulu?

Čeká ho dlouhá cesta za získáním si fanoušků. Rozhodně má kvality na to, aby dokázal Slavii výrazně dopomoci k titulu. Záleží ovšem také na tom, nakolik zapadne do hracího systému Jindřicha Trpišovského. V první představovacím videu pronesl větu: „Za svůj tým jsem ale vždy připraven zemřít“. To určitě nechceme, ale do svého nového angažmá bude muset dát všechno.

Za půl roku mu bude 30 let. Smlouvu má do svých 32 let. Pravděpodobně se tedy jedná o jeho největší kariérní příležitost získat ještě titul, případně si zahrát evropské poháry. Do zahraničí už nejspíše nepůjde a těžko říct, jak to s ním po konci smlouvy bude. Jestli přijde její prodloužení nebo další přestup. To už je otázkou budoucnosti.

Tomáš Chorý každopádně vypadá, že je na vrcholu sil. Poslední dvě sezóny patřily mezi jeho nejproduktivnější v kariéře. V jedné vstřelil ve 34 zápasech 13 branek, v druhé ve 30 zápasech 12 branek. Navíc si vždy připsal i pět asistencí. Více gólů na profesionální úrovni dal pouze v ročníku 2016/2017, kdy jich ještě v dresu Sigmy Olomouc nasázel soupeřům šestnáct.

Doufejme tedy, že podobně produktivní bude i nadále. Jednoznačně ovšem bude jednou z nejsledovanějších osob ligového fotbalu v příští sezoně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz