Hlavní obsah
Sport

Tomáš Frühwald? Bohemians objevili klenot na trhu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Přehled českých fotbalových příznivců ohledně nejvyšší slovenské soutěže je s určitostí menší, než přehled Slováků o české soutěži. Přestupy mezi těmito dvěma ligami však nejsou ničím výjimečným a v Česku hraje množství Slováků.

Článek

Přesto však může být pro místní příznivce Frühwald poměrně neznámým hráčem. Bohemians však svou brankářskou otázku vyřešili opravdu bravurně.

To, co může tento přestup přinést pražskému klubu, už jsme v jednom článku probrali. V tomto případě se však jednalo o český pohled na věc, tak je vhodné se na to podívat i slovenskýma očima a to jak může Frühwald v dlouhodobém horizontu klubu pomoci. Výchova brankářů v Ružomberku patří dlouhodobě k fantastickým. Ještě donedávna hájil bránu tohoto klubu Ivan Krajčírik, který si díky svým výkonům vybojoval nejen místenku v reprezentaci do 21 let a v širším kádru A-týmu reprezentace, ale také přestup do Polska. Ačkoli tam se to prozatím zastavilo. Hráč v Polsku neodchytal jediný soutěžní zápas a aktuálně hostuje v českém Liberci, ale ani tam nepatří k oporám.

O něco známějším jménem pro české příznivce bude určitě Matúš Macík. Ten je stále hráčem Sigma Olomouc, přestože už není členem prvního týmu. Rovněž se jedná o hráče, který důležité kroky před přestupem do Česka, udělal právě v Ružomberku. V jednom období, byl jasnou brankářskou jednotkou Sigmy.

Frühwald se může vyplatit i do budoucna

Pro člověka, který se v rámci slovenské ligy neorientuje, se může jednat o běžný přestup, kterých se během přestupového období děje mnoho. V rámci toho slovenského pohledu však opouští ligu jeden z nejlepších brankářů, což ale neprokázal jen v lize, ale i v rámci evropských soutěží. V aktuální sezóně byl důležitou součástí při cestě Ružomberku v předkolech Evropské i Konferenční ligy, kde se postup jen těsně nezdařil. Z toho osobního pohledu však Frühwald předváděl fantastické výkony. Zejména v zápase s Hajdukem Split, přiváděl svými zákroky soupeře k zoufalství.

V konečném znění, se tedy jedná o hráče, který zanedlouho oslaví 22 let, ale má za sebou pozici jedničky v týmu z první ligy, zkušenosti z evropských soutěží a místo v mládežnickém kádru reprezentace. Prakticky se tak jedná o absolventa s několika lety praxe. I samotný klub má zřejmě v hráči obrovskou důvěru, jelikož se jedná o nejdražší přestup v jeho historii. I to s plným vědomím toho, že cena brankářů bývá standardně nižší, než cena hráčů z pole.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz