Hlavní obsah
Sport

Tomáš Pekhart je extrastřelcem z Ekstraklasy. Kde ho uvidíme v příští sezóně?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Když se řekne Tomáš Pekhart, každému, kdo se o fotbal zajímá, naskočí vynikající útočník a šutér, co umí za sezónu nasázet i 22 branek. Je členem reprezentačního výběru (minimálně toho širšího) a také fotbalovým cestovatelem.

Článek

Za svou kariéru okusil ligové trávníky na štacích jak v tuzemsku, tak i v Německu, Řecku, Izraeli, Španělsku, Turecku a Polsku.

Šampionem v několika soutěžích

Že by hrál druhé housle, to se v žádném případě říct nedá. Těžko budeme mezi aktivními fotbalisty původem z naší vlasti hledat někoho, kdo se může pyšnit tím, že vyhrál titul v několika různých ligách. U nás ho získal se Slávií, v Izraeli s Hapoelem Berr Sheva, a dvakrát v Polsku s Legií Varšava. K tomu se navíc stal vítězem Řeckého poháru s AEK Atény, Izraelského Superpoháru s Hapoelem a dvakrát zdvihl nad hlavu trofej pro vítěze téže soutěže v Polsku.

Pro úplný výčet fotbalových úspěchů je třeba dodat, že s FC Ingolstat slavil v rámci druhé nejvyšší německé soutěže postup mezi elitní týmy Bundesligy. Že to Tomášovi Pekhartovi pálí, o tom svědčí i titul nejlepšího střelce polské Ekstraklasy ze sezóny 2021/2022, kdy vsítil 22 gólů. A také to, že za 354 odehraných zápasů v rámci prvních i druhých lig nastřílel dohromady 116 branek.

Kde uvidíme Pekharta v příští sezóně?

V 34 letech by se dalo napsat, že je to skvělá fotbalová kariéra. To jistě platí, ale zatím rozhodně není na konci svého aktivního působení. Podle ověřených informací Žongl magazínu se o služby Tomáše Pekharta uchází hned několik zájemců. O prodloužení působení v hlavním městě Polska má zájem Legie Varšava, kde právě v současnosti probíhají jednání mezi hráčem, jeho agentem a klubem. Prodloužení tak úspěšné spolupráce jistě dává smysl. S roční pauzou v Legii Pekhart působí již pátou sezónu. Pokud by se ale jednání zasekla, tak tu mimo zájemce z české nejvyšší soutěže hráčova zastupující agentura eviduje zájem i z poněkud více exotických destinací.

Zdroje Žonglu potvrzují, že o služby tohoto elitního střelce má zájem několik klubů z americké Major League Soccer. Že i to je možná cesta pro naše fotbalisty potvrzuje i nedávný přestup explzeňského Pavla Buchy. Ten totiž od letošního jara v MLS hájí barvy FC Cincinnati. Vzestup a prestiž fotbalu roste i na blízkém východě. Petrodolary investované do rozvoje klubů, stadiónů a infrastruktury lákají i světové hvězdy. Hráčova agentura byla kontaktována klubovými zástupci ze Saudi Premier League a předním klubem z Division 1 ze Spojených Arabských Emirátů.

Zda si pobyt u našeho severního souseda Tomáš Pekhart prodlouží nebo zda si do svého životopisu připíše účast ještě v další zemi, ať už ve Spojených státech, Saudské Arábii či v Emirátech se již brzy fotbalová veřejnost dozví. Nepředpokládá se ale, že by se v příští sezóně vrátil na naše trávníky.

Kde vidíte další působení Tomáše Pekharta vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz