Hlavní obsah
Sport

Trenér Kozel odchází z Liberce. Je to příčinou špatné atmosféry v klubu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

Spekulace okolo odchodu trenéra Slovanu Luboše Kozla už nějakou dobu prosakují na veřejnost. Po zápase Severočechů v Teplicích se k nim vyjádřil i sám dotyčný a jednoznačně je potvrdil. Následně se k němu přidal i nový majitel klubu Ondřej Kania.

Článek

Bývalý mnohaletý fotbalista Slavie se k danému tématu vyjádřil na tiskové konferenci po prohraném utkání Liberce v Teplicích.

Delší dobu šly nějaký spekulace, tak bych chtěl uvést na pravou míru, jak to je. Po sezóně končím v Liberci. Vím už to nějakou delší dobu, ale dohodli jsme se s vedením, že to zveřejňovat nebudeme. Všichni o tom píšou, jako o hotový věci. Já to týmu oznámil už před nějakou dobou tak, aby to bylo na vědomí i veřejně.

Klubové sociální sítě informaci rovněž potvrdily. Vyjádřili se s tím, že k obsazení pozice trenéra pro příští sezonu se do konce probíhajícího ročníku klub nebude vyjadřovat. Jak už je jeho zvykem, k celé situaci se na sociální síti X vyjádřil i nový majitel klubu Ondřej Kania.

Trenér nechtěl o svém odchodu mluvit, nakonec o něm mluvil

Dle jeho slov bylo trenérovi Kozlovi již při jeho oficiálním nástupu, tzn. 3. dubna oznámeno, že od další sezóny s ním klub nadále nepočítá. Důvody byly především takové, že Liberec čeká velká přestavba a hlavní trenér by velké změny nemusel akceptovat. Na přání trenéra bylo domluveno, že klub nebude až do konce sezony komentovat žádné spekulace.

Ani poté, co se zprávy o Kozlově odchodu dostaly na veřejnost, nemínil pan Kozel nic měnit na tom, že nechce až do konce sezóny nic komentovat. To se najednou změnilo před zápasem s Teplicemi. Oznámil totiž vedení, že na následné tiskové konferenci svůj odchod možná oznámí. A to se také nakonec opravdu stalo.

Co by si řekli Kozel s Kováčem, kdyby se potkali?

V klubu tak vznikly určité třenice. I když to na první pohled vypadá, že vše proběhlo ve slušnosti a bez větších hádek, těžko říct, jaké bylo pozadí celé věci. Na zmiňované tiskové konferenci navíc prohlásil, že má smlouvu i na příští rok, v momentě nějakého výsledku. Těžko posoudit, co to znamená, protože jinak se všude zmiňuje, že by mu měla smlouva končit po této sezoně.

Příjemná mu určitě navíc nebyla ani skutečnost, že už se všude rozebírala jeho náhrada, kterou by měl být trenér Pardubic Radoslav Kováč. Od příchodu nového majitele a tedy i oznámení konce trenérovi se Liberec již s Pardubicemi neutkal a ani neutká, protože hraje jinou skupinu. Rozhodně by mezi nimi mohla proběhnout zajímavá diskuze.

Může za slabší výsledky špatná atmosféra kvůli odchodu trenéra?

Liberec navíc od té doby ani nepodává zrovna přesvědčivé výsledky. Z posledních čtyř utkání si připsal jen dva body za dvě remízy. Prohrál přitom i s Budějovicemi bojujícími o záchranu a následně s Teplicemi, kterým nedokázal vstřelit ani jednu branku. Stojí za horšími výsledky právě onen rozbroj mezi vedením a trenérem? Je tímto rozhodnutím nějak ovlivněna atmosféra v kádru, který byl o této skutečnosti informován?

Slovan Liberec určitě bude díky chystaným změnám jedním z nejvíce sledovaných klubů Fortuna ligy. Ondřej Kania zároveň reagoval na jeden z dalších příspěvků ohledně jeho slibu, že se sociálním sítím bude vyhýbat. Jeho reakci si můžete přečíst níže. Jsem velice zvědavý, jak se bude ona situace v klubu nadále vyvíjet a jaké posily kromě trenérské pozice ještě v létě dorazí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz