Hlavní obsah
Sport

Trojice hráčů slovenské ligy, o kterou bude zájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay

I když sezóna ve slovenské Fortuna lize skončila, spekulace o hráčích teprve začínají. V našem regionu je zvykem, že talentovaní hráči a fotbalisté s vynikající formou v lize dlouho nevydrží.

Článek

Stejně tak jsou časté příchody velkého množství fotbalistů. Společně se podíváme na to, která trojice hráčů bude vzbuzovat největší zájem v zahraničí s ohledem na jejich výkony.

3. místo - Róbert Polievka

Slovenský útočník zažil v dresu Banské Bystrice fantastickou sezónu. Již během zimní přestávky se zmiňovalo o jeho odchodu do Slovanu, návratu do Dunajské Stredy, nebo dokonce i do zahraničí. V klubu zatím setrval, ale jelikož Bystrica určitě nebude hrát evropská předkola, je jeho odchod poměrně pravděpodobný. Hráč zažil kariérní znovuzrození. Dříve byly jeho statistiky z Fortuna ligy nevýrazné. Navzdory množství odehraných sezón v Bystrici, Dunajské Stredě, Podbrezové a Žilině nikdy nevstřelil více než jeden gól. A to s plným vědomím, že pravidelně nastupoval.

Pomohl až návrat do Bystrice, která tehdy působila ve druhé lize. Tam nabral skvělou formu a po návratu středoslovenského klubu mezi elitu se stal lídrem útoku. V lize dal 15 gólů a konečně překonal střeleckou smůlu. Díky jeho formě a také skutečnosti, že dlouhodobě má dobré střelecké sezóny, i když hlavně ve druhé lize, může být ve věku 26 let zajímavým hráčem pro přestup.

2. místo - Nikola Krstović

Navzdory fantastické sezóně Róberta Polievky zde byl ještě jeden lepší střelec. Černohorský útočník vstřelil 18 gólů, stal se králem střelců a dlouhodobě udržoval Dunajskou Středu v boji o titul. To především díky tomu, že většina jeho gólů padala v situacích, které rozhodovaly zápasy. V případě dvou utkání se trefil i proti bratislavskému Slovanu. Ačkoli jeho tým měl krátkou účast v slovenském poháru, tam přidal tři góly ve dvou zápasech. Střelecky držel svůj tým nad vodou i v předkolech Evropské konferenční ligy.

V minulé sezóně měl Krstović solidní statistiky, když se trefil v lize devětkrát. Jeho případný přestup se zmiňoval dlouhodobě, ačkoli zatím nebyla zaznamenána žádná konkrétní nabídka. Je zvykem, že nejlepší střelci v naší lize nevydrží dlouho, a tak bude zajímavé sledovat, jak to bude v tomto případě.

1. místo - Sebastián Kóša

Po odchodu Škrtela se slovenský mládežnický reprezentant stal lídrem defenzivy trnavského Spartaka. Už od mladého věku hrával na nejvyšší úrovni a přestože je mu teprve 19 let, právě dokončil svou čtvrtou sezónu, do které nastoupil. V posledních třech letech je členem základní sestavy Trnavy. S týmem již dvakrát získal pohár a jeho výkony v obraně jsou vynikající.

Už delší dobu se zmiňuje zájem z Itálie, ale v posledních měsících byla nejčastěji zmíněna pražská Slavia. Na aktuálním mistrovství světa do 20 let nastoupil ve všech zápasech na plný počet minut. Sám hráč uvedl, že tento turnaj je pro něj skvělou příležitostí se prosadit a přestoupit do zahraničí. Bude tedy zajímavé sledovat, jak tato situace dopadne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Dunajská Streda

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz