Hlavní obsah
Sport

Trpišovský prodlouží. Pro Slavii je aktuálně nenahraditelný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský provedl další prodloužení kontraktu v Edenu a ten jeho momentální platí až do konce června 2026, přičemž jeho součástí je opce.

Článek

Stejný scénář se koná také v případě štábu jeho asistentů a na úřadu práce se tak nemusí hlásit ani Zdeněk Houštecky, Jaroslav Köstl a Štěpán Kolář. Opět se tak potvrzuje scénář, který je na české fotbalové mapě skutečně výjimečný. Jiná alternativa však v současné Slavii neexistuje.

Naplnila se první pětiletka

Jindřich Trpišovský po Vánocích dokončil svou první slávistickou pětiletku, během které se dostal do pozice české trenérské jedničky, v níž ho fakticky neohrožuje ani reprezentační kouč a jeho slávistický předchůdce Jaroslav Šilhavý. Z hlediska počtu titulů byli v klubové historii úspěšnější pouze John William Madden a ve válečném období Emil Seifert. Jindřich Trpišovský je tak nejúspěšnějším žijícím slávistickým trenérem. Již nyní je jasné, jak těžká bude role jeho případného nástupce.

Český trenér, jehož vzorem je kouč Liverpoolu Jürgen Klopp, získal se Slavií tři mistrovské tituly, třikrát vyhrál Český fotbalový pohár a za sladký zákusek můžeme považovat zisk Česko-slovenského poháru. Fanoušci v souvislosti s ním vzpomínají také na druhé vystoupení v Lize mistrů a dlouhé tažení Evropskou ligou, v němž Slavia vyřadila Sevillu a potrápila také londýnskou Chelsea. K těmto faktům asi skutečně není třeba mnoho dodávat. Jindřich Trpišovský je symbolem výjimečné kapitoly slávistických dějin.

Výjimečný ligový úkaz

V historii samostatné české ligy se zatím podobný příběh nekonal. V konkurenční Spartě se za dobu, co trénuje Jindřich Trpišovský Slavii měnil trenér hned osmkrát. Tento samotný fakt asi říká více než tisíc slov. Slavia je druhé prvoligové angažmá Jindřicha Trpišovského po účinkování v Liberci a také může jít o poslední. Před časem se totiž mluvilo i o nabídkách z ciziny. Podle posledního vzkazu z Edenu je však na tento scénář ještě čas. Vzhledem k momentálnímu ligovému dění má před sebou Jindřich Trpišovský jednu důležitou domácí výzvu.

Po ztrátě v Mladé Boleslavi klesla Slavia na druhé místo tabulky a ztrácí dva body na Spartu, přičemž další sezona bez titulu by byla ve Slavii důvodem k zamyšlení. Ani logická nervozita neodradila vedení Slavie od okázalé prezentace prodloužení kontraktu trenérského štábu. Během celého dosavadního angažmá Jindřicha Trpišovského se však nikdy nedostavily spekulace o tom, že jeho pozice na trenérské lavičce může ztratit na jistotě. Slávisté si možná vzpomenout na podobně dlouhé angažmá Karla Jarolíma v letech 2005-2010, které skončilo neslavně. To se však v případě trenéra Trpišovského konat nebude. Stále sledujeme výjimečný příběh.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz