Hlavní obsah
Sport

V Bolce to tentokrát nedopadlo. Hře Slovácka chyběl nápad a vlastně jakákoliv myšlenka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Ve druhém kole Chance Ligy si Slovácko vyjelo do Mladé Boleslavi. Chuť Hradišťanů byla podpořena slušnou hrou doma proti Slavii, když uhráli bezbrankovou remízu.

Článek

V posledních zápasech se proti Bolce dařilo, a tak jsem čekal hezký fotbal okořeněný výhrou. Úsměv mi ale z tváře zmizel, když jsem si přečetl sestavu a něco mi tam chybělo – útočník. Nu což, i tak jsem se díval. A nestačil se divit.

Kde byl útočník? O co se vlastně Slovácko snažilo?

Navážu hned na to, co jsem psal v úvodu. Jihomoravanům chyběl klasický útočník. Bylo to snad poprvé, kdy jsem je viděl hrát bez hroťáka v osobě Filipa Vechety, Cicilii nebo jiného klasického útočníka. Tentokrát jsme viděli na hrotu běhat zejména Azeveda. Vůbec nechápu, co bylo snahou Slovácka? Aby vše uběhal Vlas, Blahút a Azevedo? Sice je bylo vidět pořád a všude, stejně tak třeba Kohúta, ale celkově hra postrádala nějaký nápad či myšlenku.

Co jsme od Havlíka a spol. viděli, byly jen nakopávané míče směrem na křídla, kde pak v tom lepším případě aspoň došlo k pokusu o zakončení. V tom horším jsme byli několikrát svědky úplně zbytečného a hloupého odevzdání balónu soupeři. Ono jako nápad to byl dobrý, ale provedení stálo za kulové s přehazovačkou. Není tedy divu, že už ve druhé desetiminutovce šla Bolka do vedení díky skvěle hrajícímu Marečkovi.

Co Slovácku chybělo, to skvěle zvládla Mladá Boleslav

Zatímco hře týmu z Uherského Hradiště chyběla myšlenka a nápad, na hráčích Boleslavi bylo vidět, že hrají přesně to, co potřebují. Celý tým zdobilo zejména perfektní přepnutí z obrany do protiútoku, kterému Slovácko nestačilo. Sotva Bolka získala míč, už bylo vidět, jak Mareček s Ladrou a Kušejem upalují dopředu s jediným úkolem – ohrozit bránu Milana Heči.

Nedůslednost a nedůraz Slovácka měli na svědomí tentokrát hlavně hráči v obraně. Druhý gól, který dostali tzv. do šatny, jde přímo za Doskim, který udělal katastrofální chybu v rozehrávce a z jeho pokusu o nějaké kličky a sólo vznikla druhá branka Marečka. Do šaten tak šli Hofmann a spol. za stavu 2:0 pro Bolku a dokážu si představit ten tanec, který v šatně nastal.

Začátek druhého poločasu – bum, bum, gól

Hradišťané se ještě nestačili ani pořádně rozkoukat a už prohrávali 3:0. Snad půl minuty po začátku druhého poločasu se míč ve vápně odrazil opět k Marečkovi a ten jej zavěsil z ostrého úhlu pod břevno. Hattrick byl dokonán a Slovácko bylo na kolenou. Zejména na Azevedovi byla vidět velká frustrace a to, že jeho nervy zápas nezvládají. Naštěstí nenastal nějaký velký zkrat za červenou kartu nebo něco podobného.

Přes to všechno nedokážu říct, že by Slovácko hrálo vyloženě špatně. Bohužel zápas dopadl tak, jak dopadl. Je potřeba se vzchopit a v příštím zápase doma s Bohemkou naplno bodovat. Trenér West by se však měl chytnout za nos. Snaha o nějakou inovaci se cení, ale tady se hodně sekl ve svém očekávání.

Higlighty a průšvihy zápasu

Budu chválit hlavně hráče Bolky. Mareček si dal hattrick a jednoznačně byl nejlepším hráčem zápasu i celého kola. Zdatně mu sekundovali hlavně Ladra s Kušejem. Na straně týmu Romana Westa byl opět nejvíce vidět Patrik Blahút s Vlasiyem Sinyavskiym. Dobrý zápas ještě odehrál i Michal Kohút. Heča pak v bráně podržel od vyložené ostudy.

Nelíbila se mi celkově hra Slovácka. Ale to už bych se opakoval – nehráli vyloženě špatně, ale tak nějak bez elánu a myšlenky.

Vyložený průšvih v zápase nenastal.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz