Hlavní obsah
Sport

V Pardubicích chtěly dva týmy napravit dojem z minulého kola. Nakonec se to povedlo hostům

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Petr Pešek

Baník Ostrava v minulém kole nezvládl šlágr v domácím prostředí s Viktorií Plzeň a tým Pardubic se zase vracel s prázdnou z pražské Julisky. Kvůli této porážce od Dukly klesl tým trenéra Saňáka na patnácté místo tabulky.

Článek

Hůře už je na tom momentálně pouze Dynamo České Budějovice. Vzájemná konfrontace na východě Čech měla rozhodnout o tom, pro koho bude třináctka udávající.

Favorit celkem jasně daný

Pohled na ligovou tabulku celkem jasně udával, kdo vstupuje do utkání v roli favorita. Poslední vzájemná konfrontace se na jaře také odehrála v Pardubicích a díky Blažkově brance zde Baník nejtěsnějším rozdílem zvítězil. Pokud chtěl stabilizovat svoji pozici v tabulce, nemohl si dovolit další ztrátu. Pardubice dokázaly naposledy bodovat před více než měsícem na hřišti Mladé Boleslavi. Poté přišly tři porážky za sebou a ty mají největší podíl na současné pardubické pozici v tabulce.

Baník se uvedl na pardubickém stadionu obrovskou šancí, když již ve 4. minutě Erik Prekop po centru Tomáše Riga nastřelil břevno branky Jana Stejskala. Zápas i nadále pokračoval územní převahou svěřenců Pavla Hapala. Ve 13. minutě však přišel první souvislejší útok domácích, který skončil faulem Michala Frydrycha a penaltou. S tou si bez problémů poradil Tomáš Zlatohlávek a zápas tak dostal nečekanou zápletku. Utkání pokračovalo územní převahou Baníku, který se však na hřišti především hledal. Po půlhodině hry selhal v zajímavé situaci Ewerton. Hra se však posléze vyrovnávala a ideální ostravská odpověď se nedostavila. Až na konci prvního poločasu vypálil zpoza šestnáctky opět Ewerton a Stejskal vytáhl míč konečky prstů. Do šaten šli jako spokojenější hráči Pardubic.

Zvrat v poslední chvíli

Druhý poločas začal také územní převahou Baníku. V 53. minutě se Ostravští dožadovali pokutového kopu, ale tentokrát VAR hlavního sudího nedonutil k odpískání penalty. Až v 62. minutě Baník zúročil svou převahu. Daniel Holzer krásným centrem oslovil Filipa Kubalu a ten srovnal povedenou hlavičkou. Deset minut poté již VAR rozhodl o další penaltě, když byl střelec vyrovnávající branky nepříjemně došlápnut. Ewerton tentokrát potvrdil roli lídra a poslal ostravský tým do vedení. Jeho fanoušci věřili, že si jejich tým již vítězství pohlídá, ale vyvrcholení dramatu mělo teprve přijít.

O tři minuty později se totiž dostal opět do hlavní role VAR. Vojtěch Patrák reagoval na oslovení Krobota, ovšem ostravský tým reklamoval ofsajd. Po shlédnutí videa však rozhodčí nakonec označil gól jako regulérní a domácí fanoušci se již patrně těšili na bodový zisk. Nicméně ještě nebyl konec. Vzhledem k tomu, jak výrazně promluvil VAR do zápasového dění, přišlo také dlouhé nastavení. V jeho deváté minutě rozhodl o konečné podobě výsledku Matěj Šín, jenž zužitkoval přihrávku Filipa Kubaly. Čas ani sílu na odpověď již domácí tým neměl a všechny tři body se tak stěhují do Ostravy.

Baníkovští fanoušci poznali na konci zápasu v plné nahotě ono známé přísloví: „Konec dobrý, všechno dobré.“ Jejich tým si nakonec dokázal lehce napravit reputaci po prohraném šlágru s Plzní. Cesta Baníku za vítězstvím však rozhodně neproběhla s grácií a jeho celkový výkon nebyl synonymem slova elegance. Navíc si musíme připomenout, že do děje zápasu až příliš často promlouval milovaný i proklínaný VAR. Jedná se o věc, které se již patrně nezbavíme, ale čeští sudí se s ní stále učí pracovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz