Hlavní obsah
Sport

V Plzni se střetla dvě zklamání začátku sezony. Přišel odraz k lepším zítřkům?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Týmy se stejným bodovým ziskem. To byly před 3. kolem tohoto ročníku Baník Ostrava a Viktoria Plzeň.

Článek

V úvodních dvou kolech získaly totiž jediný bod a nyní je čekal v podstatě zápas pravdy, přičemž Západočechy v týdnu povzbudilo odvrácení brzkého konce v pohárové Evropě. Zlepšenou formu museli nyní potvrdit na ligové půdě v zápase s týmem, který zatím stále zůstává za očekáváním.

První plzeňské vítězství

Kdyby v Plzni někdo prohlásil, že na první ligové vítězství se v západočeské metropoli bude čekat až do třetího ligového kola, budou si ve městě všichni ťukat na čelo. Nicméně nyní mluvíme o realitě a Viktoriáni si musí uvědomit, že žádný strom neroste do nebe. Musí se tedy v Plzni smířit s hubenějšími časy po letech fotbalové hojnosti ozdobené tituly a Ligou mistrů?

V podstatě i angažmá českého trenérského doyena Miroslava Koubka bylo jistým znamením toho, že se Viktorie nachází v jistém fotbalovém přechodu a všichni zainteresovaní chtějí, aby proběhl co nejrychleji. Plzeň by podle toho měla také stanovit cíle pro tuto sezonu. Odvrácení brzkého pohárového konce přineslo fanouškům jistý optimismus a všichni doufají, že se i v lize začne blýskat na lepší časy.

Baník nyní nemá kam uhnout

Stejný počet bodů jako Viktoria Plzeň má také tým z Hradce Králové, který na Slezany čeká příští týden. V zápase s Plzní podal Baník možná svůj nejlepší výkon v této sezoně, ale napříč republikou žádné body nestěhuje. V některých fázích možná začínal Baník myslet na body, ale jeden povedený brejk na ně dal zapomenout. Před zápasem s Východočechy nemá tým Pavla Hapala kam ustoupit. Musí si vzpomenout na to dobré z plzeňského zápasu.

Po zápase v Plzni se opět mluví o tom, že před Baníkem je další ztracený ročník, přičemž s tímto scénářem si hráči jistě hráli. V Plzni dokázali hráči Baníku dát jediný gól a to ještě z pokutového kopu. Přijde jich v sobotu víc?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz