Hlavní obsah
Sport

V zápase Teplic s Boleslaví zazářil kmenový hráč Slavie Kričfaluši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: El Loko, Wikimedia Commons, CC BY 4.0

archivní fotografie

Ve svém úvodním zápase Tipsport ligy se utkaly Teplice s týmem z Mladé Boleslavi. Zápas měl nad očekávání slušnou kvalitu i tempo. Nejvíce zaujal kmenový hráč Slavie Praha.

Článek

Osobně musím říct, že bych výsledky v přípravných utkáních nijak zvlášť neřešil. V minulosti pamatuji časy, kdy Teplice v přípravě vyhrávaly vše, co šlo a v lize pak následovala jedna porážka za druhou. Pojďme se tedy odprostit od konečného výsledku 2:2 a řekněme si, co nám první přípravný zápas ukázal.

Premiéra brankáře za deset milionů

Od první minuty naskočil v brance Teplic Richard Ludha, který Severočechy nedávno posílil z klubu Podbrezová. Zajímavostí určitě je, že se jedná o bývalého mládežnického reprezentanta Slovenska, jehož tržní cena se má pohybovat někde okolo 400 tisíc eur. Za zmínku proto stojí fakt, že měl tým Teplic za 23letého brankáře zaplatit pouze 49 tisíc eur.

Když jeho výkon shrneme, zápas mu nevyšel. Mohl inkasovat hned ve druhé minutě, kdy Vaníček z malého vápna netrefil branku. U druhého gólu podivně vybíhal mimo branku, což přímo k inkasování nevedlo, ale možná to později vedlo k jeho horšímu postavení. Z jeho prvního rozhovoru jsem měl pocit, že se jedná o kliďase, který toho na hřišti asi moc nenamluví. V tomto jsem se ale spletl, protože od prvních minut se snažil komunikovat dost. Celkově ale z brankářského umění nic nepředvedl.

V kontrastu s tím se zápas velmi vyvedl dosud brankářské trojce Teplic Němečkovi, který stabilně chytá za B tým. Měl hned několik velmi dobrých zákroků, kdy ten vůbec nejlepší vytasil proti bývalému spoluhráči Žitnému.

Kričfalušiho výkon stál za pozornost

Do druhého poločasu nastoupily na obou stranách výrazně obměněné sestavy. Na straně Teplic ve středu pole nastoupil vytáhlý hráč s číslem 51 a kapitánskou páskou na paži. O koho se jedná, bylo pro diváky nějakou tu dobu záhadou, protože v původní zápasové nominaci tento hráč vůbec nikde nefiguroval.

Nakonec se ukázalo, že se jedná o posledního příchozího ze Slavie Praha, 19letého Ondřeje Kričfalušiho. Vždy jsem ho měl zafixovaného jako středního obránce s typickými parametry urostlého chasníka a bořiče hry. Nestačil jsem se proto divit tomu, co jsem viděl na hřišti. Tahle „věž“ ve středu zálohy dirigovala hru, stále chtěla hrát s míčem. Hned ze startu druhého poločasu vyslal Kričfaluši několik dlouhých a velmi přesných pasů na nabíhající spoluhráče. Odebíral míče soupeřům a celkově působil velmi jistě. Tohle bych od premiéry náctiletého hráče v novém klubu určitě nečekal.

Proto doufám, že tenhle výkon nebyl pouze náhodou a že to nedopadne ani tak, že by se ve výsledku zařadil na stopera. V zápase s Boleslaví jsem jednoznačně viděl, že pokud Teplice tlačí bota směrem dopředu, právě on by mohl být tím hráčem, který by dokázal přesně najít nabíhající spoluhráče při zakládání protiútoků.

Teplice čeká dlouhá příprava

Jelikož se jedná o začátek přípravy, nelze z jednoho zápasu nic moc soudit. Přiznám se, že jsem čekal nějaké viditelnější změny v systému hry směrem dopředu, ale zatím mi přišlo, že v tomto směru vidím stejné Teplice jako na podzim. Do zápasu nastoupil 17letý litevský stoper Audinis, který je v Teplicích na testech. Myslím, že nijak nezklamal, ale žádný výrazný výkon také nepředvedl.

Jsem také zvědavý na Alberta Labíka, který dorazil na jeden a půl roku dlouhé hostování ze Slavie a mohl by Teplicím pomoci na levé straně hřiště. Tam totiž mají dlouhodobě problém. Když už to vypadalo, že by řešením mohl být mladík Marek Beránek, přišlo jeho nepříjemné zranění a hledání proto stále pokračuje.

Daniel Dolejší

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Tipsport liga

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz