Hlavní obsah

Václav Jurečka se opřel do Slavie. Fanouškům ani klubu tím moc radost neudělal

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Dvojnásobný nejlepší střelec soutěže v sešívaném dresu. O určitém podceňování tohoto fotbalisty se mluvilo už delší dobu. Zároveň je ovšem příkladem toho, že fotbal není jen o číslech. Ty mu totiž k minutám na hřišti často nestačily.

Článek

Když někdo dává tolik branek, asi byste nečekali, že se ho klub tak lehce vzdá. Václav Jurečka sice v konečném součtu měl na svém kontě vždycky hodně gólů, další velkou porci ovšem zahodil. V minulé sezoně vlastně svou produktivitu zachránil až na konci sezony. Jeho výkony jinak byly často kolísavé.

Vzhledem k několikaletému neúspěšnému tažení za ligovým titulem musela přijít změna. Vzdát se nejlepšího střelce v takovou chvíli vypadá jako nesmysl, určitá transformace útoku ale prostě musela přijít.

Slova Jurečky jsou nešťastná

Jurečka už navíc není nejmladší ( i když klub přivedl jen o kousek mladšího Chorého) a chtěl stejně ještě vyzkoušet nějaké zahraniční angažmá. Sám v rozhovoru pro Seznam Zprávy říká, že musí myslet i do budoucna, tzn. zabezpečit rodinu. To naprosto chápu a očividně i on prostě chtěl lepší podmínky, které mu mohl nabídnout spíše zahraniční klub.

Potom ovšem nechápu jeho slova dotčenosti o tom, jak ho klub odstavil, že se s ním nikdo nebavil a cítil se nedoceněný. Už trochu přes čáru mi přijdou i věty, že ho Tvrdík poslal do luftu a Slavia dělala při přestupu věci proti němu. To jsou hodně nešťastná slova. Údajně ani neměl dostat žádnou nabídku na prodloužení.

Přestup s mnoha tajemnosti

Nutno si uvědomit, že Slavie mu zároveň dala šanci. Hráč by měl klubu vyjádřit alespoň nějaký vděk, ne po něm házet podobné výroky. Server inFotbal.cz navíc přišel s tvrzením, že všechno mohlo být trochu jinak. Údajně měl agent hráče předhodit požadavky Jurečky, které byly pro klub neakceptovatelné. Nejdříve nabídky ze zahraničí odmítl. Když už to ovšem začalo vypadat, že mu ve Slavii pšenka nepokvete, nakonec vzal zavděk tureckým klubem. Přestup mu ovšem dojednal jiný agent –  Jiří Müller.

Celá kauza tak je plná podivností a tajemství, o kterých se úplnou pravdu ani nedozvíme. Přestupy jsou v dnešní době velkou politikou, v níž jde o velké peníze víc, než spokojenost jednotlivých subjektů. Slávistických fanoušků i představitelů klubu se ovšem slova Jurečky poměrně dotkla. Spálil tak za sebou mosty a mnozí už mu nebudou moci přijít na jméno.

Podobné výroky daleko spíše uškodí pověsti hráče

A vlastně to od na první pohled nenápadného a lehce introvertního fotbalisty asi spousta lidí ani nečekala. Možná si měl některé věci odpustit a nechat si pro sebe. V konečné fázi totiž mohou uškodit spíše jemu než samotnému bývalému klubu.

Autor: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz