Hlavní obsah
Sport

VAR v akci. Česko remizovalo 1:1 s Ukrajinou a vede skupinu Ligy národů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký - Žongl magazín

Dva zápasy, čtyři body, díky za to probuzení reprezentace, které přišlo v pravý čas. Kaňkou na výkonu je opětovná chyba Ladislava Krejčího.

Článek

Dva zápasy, čtyři body

Kdo by to byl čekal, že právě nejvíce bodů získáme proti reprezentaci Ukrajiny, která kvalitou kádru rozhodně předčí jak Gruzii, tak Albánii. Ofenzivně stavěná reprezentace často propadá v defenzívě a pokud nároďák něco zvládl, tak tento reprezentační dvojzápas s favoritem skupiny.

Dva zápasy a čtyři body při vzájemném skóre 4:3 nám dávají doslova volné ruce pro další reprezentační pauzu a možnost skupinu vyhrát i díky zaváhání Gruzie s Albánií.

Pressink, hra po křídlech a střelba ze střední vzdálenosti

Pojďme se více přeci jen zaměřit na nasazení hráčů v tomhle střetnutí. Vysoké napadání jsme mohli vidět už od prvních minut a samotná rozehrávka po ose Souček-Červ-Coufal měla doslova oči.

Díky rozehrávce Součka se na pravé straně uvolňoval často Coufal, který dokázal vytvářet šance pro Šulce s Černým. Provod zase na levé straně křídelního prostoru dokázal vytvářet šance pro Červa.

Střely ze středních vzdáleností v podobě ať už Černého nebo Červa opravdu dávají smysl. Samozřejmě nikdo nemůže počítat s tím, že každá střela skončí v brance, ale minimálně tato forma zakončení je jednou z možností, jak překvapit soupeře.

Gol Lukáše Červa je krásnou ukázkou vysokého nasazení a enormní radosti hráče, který nechá na hřišti všechno.

Chyby Ladislava Krejčího

Ladislav Krejčí je hráčem, který se v nároďáku pohybuje delší dobu. Jeho cesta z Brna do Sparty a následně ze Sparty do Girony je inspirativní. Nedá se mu upřít zápal pro hru a nasazení. Jak se však říká, všeho moc škodí. A bohužel někdy je lepší ubrat páru než se nechat strhnout.

Ruka Krejčího po zásahu VARU byla patrná a bohužel je to několikátá chyba, kterou předvedl v reprezentačním dresu. Jeho nasazení bylo na úkor Tomáše Holeše díky jeho lehkému zranění.

Holy cítil lehkou únavu a tahání svalu, proto jsme z preventivních důvodů udělali tuto změnu,
trenér České reprezentace Ivan Hašek

Nicméně Ladislav Krejčí je zatím svými výkony v reprezentačním dresu za očekáváním fotbalové veřejnosti.

Máme to ve svých rukou

Čtyři body, přesně tolik nám stačí získat, abychom měli jistotu výhry ve skupině „B“ a tedy lepší nasazení do kvalifikace o MS 2026, které se uskuteční v Kanadě, Mexiku a Spojených Státech amerických. V případě, že naši zvítězí ve skupině a případně si nezajistí postup z klasické kvalifikace o MS 2026, dostanou možnost v baráži o MS 2026, což je jistě hlavním hnacím motorem pro národní mužstvo vedené Ivanem Haškem.

Autor textu: Jiří Kakalejčík

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz