Hlavní obsah
Sport

Večer hrůzy české reprezentace. Debakl od Gruzie a šílený výkon našeho výběru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Metjů Krejza/Žongl

Česká reprezentace vstoupila do Ligy národů zápasem s Gruzií. Starým známým, s nímž jsme remizovali na posledním Mistrovství Evropy. I tento výsledek nás stál vypadnutí, takže jsme soupeři měli co vracet. To, co se nakonec stalo, asi nikdo nečekal.

Článek

Pět změn v sestavě

V sestavě Česka se odehrálo hned pět změn. Svůj debut si měl odehrát Sparťan Matěj Ryneš, do brány se místo zraněného Staňka postavil Matěj Kovář, v útoku se možná trochu překvapivě objevil Tomáš Čvančara.

Do zápasu jsme nevstoupili vůbec špatně. V prvních deseti minutých měli čeští hráči jednoznačně více míč na svých kopačkách. Fotbalisté Gruzie se ani nepokoušeli o nějaký aktivní pressing a spíše čekali, co se bude dít. A hned v 7. minutě mohl jejich pasivitu potrestat Patrik Schick, jeho hlavičku ovšem dokázal vychytat brankář Mamardashvili. A tak se postupem času začali dopředu dostávat i Gruzínci, kteří využívali zejména rychlých brejků.

Zranění Ryneše a penalta

První pohroma pro Česko přišla ve 26. minutě, kdy musel kvůli zranění střídat Matěj Ryneš. Jeho debut v reprezentačním dresu pod Ivanem Haškem se mu tak zrovna nevydařil a ve Spartě asi taky nebudou mít radost.

O pouhých šest minut později přišla další rána. Při brejku Gruzie se Ladislav Krejčí sice nejdříve šikovně snažil vytlačit Kvaraccheliju a dobře se mu to dařilo. Už to vypadalo, že z celé akce nic nebude, když obránce Girony nešťastně zakopl a podkopl svého soupeře. A byla z toho hodně smolná penalta, kterou dokázal proměnit sám Kvaracchelija. Nutno podotknout, že bez viny nezůstal ani David Zima, který při brejku propadl.

Matěj Kovář bohužel šel o něco dřív na zem, kopající při pokutovém kopu ještě zbrzdil a potom s poklidem zakončil. Do kabin se tak šlo za stále hratelného stavu 0:1 z našeho pohledu. Bylo ovšem patrné, že si Češi budou muset dávat hodně velký pozor na nebezpečné brejky svých protihráčů.

Do druhé půle nastoupil Lukáš Kalvach a Ondřej Lingr. První jmenovaný bohužel velice brzy udělal obrovskou hrubku, když se mu vůbec nepovedla rozehrávka na vlastní polovině. Mikautadze ji naštěstí nedokázal využít.

Třináct minut hrůzy

V 53. minutě ovšem začalo pro český výběr 13. minut hrůzy. Hned tři hráči soupeře se dokázali postupně prosadit a naši reprezentanti byli na ručník. Gruzínci se do vápna dostávali naprosto bez problémů, obrana totálně shořela. Fanoušek musel jen smutně kroutit hlavou. Čekali jsme asi hodně, ale takový debakl opravdu ne.

O čestný úspěch se postarali náhradníci, když Lingrovu vyraženou střelu dokázal v 80. minutě poslat do sítě soupeře Lukáš Kalvach. Bylo to ovšem samozřejmě zoufale málo. Jen těžko se mi hledá hráč, který by předvedl nějaký nadprůměrný výkon.

Ivan Hašek zatím nezáří

Česká reprezentace tak nevstoupila do Ligy národů vůbec dobře a odvezla si nebojím se říct ostudný debakl. Po nepodařeném Mistrovství Evropy je to další rána do Ivana Haška, jehož odpůrci dostávají hodně silnou munici.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz