Hlavní obsah
Sport

Vedení Dynama za všechny prachy. Vlastní fanoušci mají zákaz!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

V nedělním ligovém utkání předvedli fotbalisté Českých Budějovic ostudný výkon. Byl z toho výprask 0:5 na hřišti Plzně. Dnes tomu nasadilo korunu vedení a majitel Českých Budějovic.

Článek

Na středeční dohrávku s Hradcem Králové zavřeli věrným fanouškům jejich kotel a do svého sektoru jednoduše nesmí! Kroky vedení Jihočechů jsou pro smích pro celou Fortuna ligu, naopak k pláči pro příznivce Dynama. Co dokážou udělat dvě dýmovnice?

Vedení Budějovic je ostudou ligy

Jan Podroužek hodně mluví, hodně dělá, ale všechno s klubovým majitelem kolem sebe ničí!

Před touto sezónou byl angažován na post sportovního manažera klubu novinář Jan Podroužek. Naprosté překvapení a čekalo se, co z toho bude. Je z toho skandální ligový podzim a navrch rozezlení a zákaz na stadion vlastním fanouškům.

Manažer Jan Podroužek a majitel klubu Vladimír Koubek zpustošili, co mohli. Velké sliby před začátkem soutěže a zůstalo jen u slibů. Dynamo se nachází na dně tabulky a vře to jak uvnitř klubu, tak i kolem všech zainteresovaných.

Skončil Hora, skončil Nikl a nakonec zákaz fanouškům

Zvláštní tahy vedení

Na začátku listopadu oznámil klub záložníku Jakubu Horovi, že v klubu končí a má si hledat angažmá. Proslýchalo se, že nedělal dobrou atmosféru v kabině. Ovšem jak to bylo doopravdy se možná nedozvíme.

Pár týdnů po něm skončil na lavičce Jihočechů jeden z dua trenérů. Marek Nikl vyhozen, Tomáš Zápotočný pokračuje jako hlavní lodivod. I toto je zvláštní rozhodnutí, že kormidlo opustil pouze jeden. Majitel Koubek k tomu má jistě své důvody, které si nechá pěkně pod pokličkou.

A třetí taškařice nastala dnes. Vedení se rozhodlo pro uzavření jižní tribuny pro středeční zápas s Hradcem! Zjednodušeně řečeno. Zákaz domácích kotelníků na vlastní stadion na Střeleckém ostrově. To je skutečně cirkus, který neuvidíte ani v samotném „šapito“.

Nešťastné rozhodnutí s dýmovnicemi v Plzni

Trpělivost už fanouškům schází. Tak přišla dýmovnice a málem kontumace. Přišel trest od vedení klubu

Pár fanoušků Dynama během zápasu ve Štruncových sadech naházelo na hřiště opakovaně dýmovnice a utkání bylo přerušeno. Pokud by byla na hřiště vhozena ještě další dýmovnice, zápas by hlavní sudí Jan Petřík ukončil a Plzeň by vyhrála kontumačně 3:0.

Ano, je to hrubé ovlivnění zápasu a nepatří to na ligové trávníky. Ovšem skalním příznivcům už naprosto došla trpělivost s majitelem, a proto se uchýlili k tak razantnímu kroku, jakým dýmovnice rozhodně jsou. Mají na to právo říct svůj názor, protože vedení a majitel jsou ostudou a ničí českobudějovický fotbal a ženou ho do záhuby. Dýmovnice jsou ovšem tak nešťastný krok, že se vedení rozhodlo, že zavře jižní tribunu, která je pro zhruba 400 kotelníků.

Vyjádření klubu k situaci ohledně fanoušků

Hráči si váží podpory fanoušků na venkovních stadionech. Nicméně narušování průběhu utkání vhazováním dýmovnic na hrací plochu, a to dokonce do blízkosti samotných fotbalistů, je pro náš tým zcela kontraproduktivní a překračuje tolerovatelné hranice chování. V návaznosti na tento incident je navíc možné ze strany disciplinární komise Ligové fotbalové asociace očekávat disciplinární řízení s naším klubem,“ uvedl českobudějovický klub v prohlášení.

Co s tím?

Zimní přestávka přinese další změny, ale jistě ne ve vedení

Dohrávka s Hradcem a pak výjezd na Bohemku. To jsou ještě dvě ligová kola před krátkou zimní přestávkou Fortuna ligy. Pokud Jihočeši nezvládnou ani jeden duel vyhrát, pakovat se bude i trenér Zápotočný.

Ale nebojte se. Řez v kádru bude a určitě nebude malinký. Jan Podroužek a další si budou hřát svá teplá místečka a plácat se po ramenou, jak zametli se škůdci fotbalu, jímž jsou jejich vlastní fanoušci. Hanba a propast nad budějovickým fotbalem, který nemá konce!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz